Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Ученици от Бургас предадоха близо 5,5 тона опаковки за рециклиране
Автор: Иван Сотиров 14:33 / 09.12.2021Коментари (0)739
©
В рамките на инициативата Екошампиони децата и семействата им събраха над 3 500 чувала с използвани пластмасови бутилки и алуминиеви к енчета и бяха проведени над 300 еко-урока

Децата на Бургас събраха 3 566 чувала с рециклируеми отпадъци от опаковки или общо 5 460 килограма и взеха участие в 321 еко-урока в рамките на първото издание на кампанията за мотивиране на разделното събиране и рециклиране "Екошампиони“ .

Инициативата, в която се включиха 23 училища и близо 13 000 ученици от 1 до 12 клас в Бургас имаше за цел да ангажира учениците и техните семейства да събират отпадъците си разделно.

Кампанията е организирана от най-голямата организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки в страната ЕКОПАК България в тясно партньорство с Община Бургас, Община Русе, Община град Добрич и със специалното съдействие на Декатлон, брандът за спортни продукти, аксесоари, оборудване и изживяване, който прави спорта достъпен за възможно най-много хора.

Начално базово училище "Михаил Лъкатник“ е училището в община Бургас, което се класира на първо място и ще получи голямата награда на инициативата - интерактивна дъска, тенис маса с регулируема мрежа и 5 комплекта хилки с топчета, 2 комплекта за бадминтон с мрежа, ракети и перца. Резултатите от кампанията са публикувани на https://www.ecopack.bg/bg/ekoshampioni. Всички участващи училища ще получат поощрителни награди - по 5 комплекта топки – футбол, баскетбол, волейбол, заедно с 2 мрежи. Наградният фонд е предоставен ЕКОПАК България и доверения ни спортен партньор Декатлон.

Според правилата на кампанията участието на всяко училище се състоеше от два етапа - състезателен и образователен. В състезателния етап учениците от всяко регистрирано училище трябваше да събират у дома пластмасови бутилки и алуминиеви кенове, които да смачкат предварително, да ги поставят в чували от 60 литра и да ги предадат на 30 ноември 2021 г. на посочен пункт за събиране на територията на училището. В рамките на образователната част в участващите училища се провеждаха еко уроци по темата за разделно събиране с материали, които учителите могат да свалят безплатно от платформата на ЕКОПАК "Рециклиращо училище“ -http://https://www.ecopack.bg/retsiklirashtouchilishte/.

По време на кампанията с помощта на водещите международни консултанти в областта на човешките ресурси и управление на риска Марш Макленън беше проведено онлайн проучване сред децата, което имаше за цел да обхване нагласите им към разделното събиране и рециклирането и резултатите от него ще бъдат обобщени и публикувани допълнително.

Чрез кампанията "Екошампиони“ ЕКОПАК България и Община Бургас целят да помогнат за изграждането на навици сред децата и семействата за изхвърляне на отпадъците от пластмаса, алуминий, хартия и стъкло разделно в обособените за целта цветни контейнери и по този начин да осигурят по-чиста градска среда и ресурси за кръговата икономика.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Детска болница в Бургас
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: