Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Ученици от СУ "Иван Вазов" се подготвят за рехабилитатори, най-добрите ще отидат на практика в Германия
Автор: Иван Сотиров 13:12 / 26.02.2019Коментари (0)2396
©
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Иван Вазов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
29 ученици от паралелката "Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове" в бургаското СУ "Иван Вазов" се подготвят усилено за бъдещата си професия. Те са от първия випуск, който бе приет в иновативната специалност, която е единствена по рода си в Бургас и областта, за учебната 2018/2019 година.

 "Изключително мотивирани са и 15 деца от тази паралелка посещават редовно клуба "Млад биолог", каза директорът на гимназията Виктор Григоров. Те изучават разширено английски език, биология, химия и им предстои изучаването на долекарска помощ, лечебен масаж, ортопедия, фармакология, видове заболявания, латински език с медицинска терминология, организация и функциониране на СПА-центрове, специализирана техника и много други. В програмата им е заложен и четиригодишен курс на изучаване на немски език. И това не е случайно.

Техни учители са доказани специалисти от Бургас - медицински сестри и лекари, както и преподаватели от Медицинския факултет на университет "Проф. д-р Асен Златаров". Учениците ще провеждат своята производствена практика в Специлизираната болница за рехабилитация "Бургаски минерални бани" ЕАД. В бъдеще на най-добрите ученици ще бъде предложена практика в Германия. Училището работи по проект "Еразъм плюс К1“ с аналогично училище в Берлин, Германия,и кандидатства по нов проект с училище по рехабилитация и терапия в град Клайпеда, Литва. "Надяваме се да успеем, защото това ще ни даде възможност да се запознаем с чуждия опит и да изпратим там на практика наши ученици“, допълни директорът на гимназията.

През учебната 2019/2020 година СУ "Иван Вазов" отново ще предложи на кандидат-гимназистите, след завършен 7-ми клас, една паралелка от 26 ученика по специалността "Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове". "Гарантираме позитивна учебна среда и завишени отговорности от страна на персонала и ръководството на гимназията. Ще се постараем нашите новоприети ученици да се почувстват специални и обгрижвани. Работим с подкрепата на работодателите и гарантираме успешна реализация на пазара на труда. Ще направим обучението на нашите ученици незабравимо“, каза Виктор Григоров.

Обновеният педагогически персонал на СУ "Иван Вазов" е изключително мотивиран и всеотдаен в работата си. Учителите и ръководството на гимназията се обединиха около идеята да направят училище иновативно. В тази връзка са подадени документи чрез платформата за иновативни училища. Същността на иновацията се състои в това да бъде предложена една общообразователна паралелка, след завършване на 10-ти клас във втора гимназиална степен професионално образование по утвърдената в училище специалност и придобиване на 2-ра професионално-квалификационна степен.

"С подкрепата на работодателите - специализираните болници по рехабилитация и терапия в област Бургас ще кандидатстваме по проект на Министерството на образованието и науката за "Модернизиране на материалната база в професионалните училища". Предстои ни изграждане на кабинет по биология и химия, по Спешна медицинска помощ и по СПА-и уелнес процедури и лечебен масаж, където ще се провежда и учебната ни практика. За да спечели проекта гимназията, трябва да представи договор с работодатели, които ще участват със собствени средства за реализацията му“, допълни директорът на СУ "Иван Вазов“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: