Учениците от Английската гимназия разтоварват стреса във "Fun Room"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:18 / 24.11.2014
1026
Бивши и настоящи ученици от
ГПАЕ"ГЕО МИЛЕВ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
След обновяването на библиотеката на ГПАЕ "Гео Милев"и реализирането на проекта "Творческа стая" през лятото на 2014, гимназията с преподаване на английски език се сдоби с антистрес стая за ученици - "Fun Room".

Автори на концепцията и дизайна са Think Forward с арх. Галина Милкова и дизайнер Недко Николов. Проектът има за цел да оживи сутерена на ГПАЕ "Гео Милев" и да положи третата стъпка към неговата реновация и превръщането му в алтернативен образователно-творчески и изследователски комплекс.

Fun Room представлява многофункционално пространство, което се използва кат инфо пункт за предстоящи събития, курсове и клубове в творческата стая и като извънредна зала за извънкласни и учебни дейности и интерактивно фоайе с инсталации.

Fun Room привлекателна релаксираща зона за учениците през междучасието. "Необходимостта от пространства за освобождаване от стреса в училище провокира създаването на две интерактивни инсталации за релакс и развлечения - огледална инсталация и qr стена. Там учениците могат да прекарват от 5 до 15мин. между всеки два часа ",обясниха психолога на гимназията Райна Бахчеванова и директора Милена Андонова.

Освен ефектен пространствен елемент, параметричната огледална инсталация, отразяваща образа неколкократно, е метафора за необходимостта от личностно и професионално себеопределяне в тази възраст. Тази житейска задача донякъде е улеснена от наличието на qr стена. Тя е също така и резултат от твърдата позиция на гимназията в спора за използване на смартфони в училищата, а именно - тяхното разрешаване. В подкрепа на тази позиция новите технологии са съчетани с 72 qr кода, които отвеждат учениците към 72 забавни, образователни, научни и арт сайта.

Очаквани резултати са активна почивка чрез забавна интелектуална дейност, подобряване на резултатите на учениците, увеличаване посещаемостта на библиотеката, разширяване на мирогледа им и професионално ориентиране, коментираха от ръководството на гимназията.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан
Кметът на Бургас празнува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).