Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Училище "Константин Петканов" очаква своите осмокласници с нови паралелки
Автор: Иван Сотиров 16:00 / 02.07.2021Коментари (0)1868
©
Професионалните паралелки  със специалности:  "Графичен дизайн“ – код 2130701 и "Икономическа информатика“ – код 4820101, очакват осмокласниците в бургаското училище "Константин Петканов“.

В преподаването на тези специалности са застъпени най-вече модерните технологии, а преподавателите са високо квалифицирани.

За втора поредна година учениците, които ще придобият професия “графичен дизайнер“ след петгодишен курс на обучение,  ще получават своята подготовка  в специално обособени ателиета и кабинети и ще учат как да намират пресечните точки между информационните технологии и изкуството, за да създават продукти с приложение в разнообразни и различни сфери.

Учениците от 8-12 клас преминават също така и през интензивно обучение по английски език - по 18 часа седмично, на ниво "езикова гимназия“, а ще изучават като втори език - руски. Това обяснява и присъствието на деца от руско говорящата общност от Бургас в тази паралелка.

Същевременно при завършването на целия курс на обучение по специалността "Графичен дизайн“  учениците придобиват  III степен на професионална квалификация.  Ако желаят, децата от тази специалност могат да получат и европейско приложение за професионална квалификация.

Нещо повече, учениците от 11 и 12 клас практикуват, т.е имат осигурен стаж, във водещи компании от този бранш в Бургас и имат реален шанс да получат работа непосредствено след дипломирането си. Същевременно интеграцията с факултета по "изобразително изкуство“ на Великотърновския университет дава възможност на талантливите деца при желание да продължат образованието си след 12 клас. Гости преподаватели от висшето учебно заведение също участват в преподаването на учебния материал през годината.

Информационните технологии в  иновативно училище "Константин Петканов“ в бургаския комплекс "Меден рудник“  са широко застъпени в още една специалност "Икономическа информатика“.

По този начин в училището са поставени основите на обучение по още еднапрофесия, с която отговаря на духа на времето.

За високото ниво на преподаване свидетелстват високите резултати в регионални и национални олимпиади и състезания, които постигат учениците от тези паралелки.

При развиването на тези специалности,  директорът Дарина Иванова и нейните колеги  настойчиво увеличават контактите и партньорството с представители на бизнеса от IT сектора,  с Художествената академия и с висшите учебни заведения в региона, за да подготвят своите ученици за изискванията и стандартите на пазара на труда

Ръководството на училището очаква с нетърпение новите осмокласници,за да извървят заедно пътя към тяхното професионално израстване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Български тенис
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: