Училище "Константин Петканов" очаква своите осмокласници с нови паралелки

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
16:00 / 02.07.2021
1909
Професионалните паралелки  със специалности:  "Графичен дизайн“ – код 2130701 и "Икономическа информатика“ – код 4820101, очакват осмокласниците в бургаското училище "Константин Петканов“.

В преподаването на тези специалности са застъпени най-вече модерните технологии, а преподавателите са високо квалифицирани.

За втора поредна година учениците, които ще придобият професия “графичен дизайнер“ след петгодишен курс на обучение,  ще получават своята подготовка  в специално обособени ателиета и кабинети и ще учат как да намират пресечните точки между информационните технологии и изкуството, за да създават продукти с приложение в разнообразни и различни сфери.

Учениците от 8-12 клас преминават също така и през интензивно обучение по английски език - по 18 часа седмично, на ниво "езикова гимназия“, а ще изучават като втори език - руски. Това обяснява и присъствието на деца от руско говорящата общност от Бургас в тази паралелка.

Същевременно при завършването на целия курс на обучение по специалността "Графичен дизайн“  учениците придобиват  III степен на професионална квалификация.  Ако желаят, децата от тази специалност могат да получат и европейско приложение за професионална квалификация.

Нещо повече, учениците от 11 и 12 клас практикуват, т.е имат осигурен стаж, във водещи компании от този бранш в Бургас и имат реален шанс да получат работа непосредствено след дипломирането си. Същевременно интеграцията с факултета по "изобразително изкуство“ на Великотърновския университет дава възможност на талантливите деца при желание да продължат образованието си след 12 клас. Гости преподаватели от висшето учебно заведение също участват в преподаването на учебния материал през годината.

Информационните технологии в  иновативно училище "Константин Петканов“ в бургаския комплекс "Меден рудник“  са широко застъпени в още една специалност "Икономическа информатика“.

По този начин в училището са поставени основите на обучение по още еднапрофесия, с която отговаря на духа на времето.

За високото ниво на преподаване свидетелстват високите резултати в регионални и национални олимпиади и състезания, които постигат учениците от тези паралелки.

При развиването на тези специалности,  директорът Дарина Иванова и нейните колеги  настойчиво увеличават контактите и партньорството с представители на бизнеса от IT сектора,  с Художествената академия и с висшите учебни заведения в региона, за да подготвят своите ученици за изискванията и стандартите на пазара на труда

Ръководството на училището очаква с нетърпение новите осмокласници,за да извървят заедно пътя към тяхното професионално израстване.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Какви са проблемите пред летния туристически сезон, обсъждаха три...
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).