Удар на полицията! Разбиха ферма за марихуана край Брястовец!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
12:30 / 30.07.2021
1616
Шест лица, съпричастни към отглеждането на нива с конопени растения в землището на село Брястовец, са задържани от служители на отдел "Криминална полиция", отдел "Разследване", сектор "Специализирани полицейски сили" и "Специализирани тактически действия" към ОДМВР - Бургас и Районни управления – Поморие, Несебър и Пето районно управление - Бургас. На трима от задържаните са повдигнати обвинения и мярката за задържане е удължена за срок до 72 часа.

Спец-операцията стартирала на 28 юли когато в село Брястовец  служители от отдел "Криминална полиция" задържали семейство от село Дъбник и 26-годишен несебърлия. Тримата обитавали вила, разположена в близост до Брястовец, ползвана за отправен пункт, от който се черпела вода за поливане и се съхранявали торове и добитата марихуана.

При претърсването на вилната постройка са намерени и иззети 3 кг суха зелена листна маса и глави от съцветия, реагирали при направения полеви наркотест на марихуана, както и две торби със суха листна маса - канабис. Извършен е щателен оглед, като е констатирано, че нивата с конопените растения представлява специално заградено насаждение с близо 460 растения, снабдени със система за капково напояване, захранвана от вилната постройка посредством помпи. Открити са и множество торове, с които нивата е подхранвана.

В лек автомобил "Сузуки Витара", с бургаска регистрация, собственост на 44-годишния "градинар" от Дъбник, паркиран в близост до вилната постройка в Брястовец, са открити и иззети 500 гр суха зелена листна маса, реагирала при направения полеви наркотест на марихуана. В жилището на 26 годишния несебърлия, разположено в кв. "Черно море-3" също е открита суха зелена листна маса / марихуана/.

Паралелно с действия по задържане в Брястовец в района след кръговото движение между Поморие и Каменар, служители от сектор "Специализирани полицейски сили" към ОДМВР - Бургас и Районно управление – Поморие спрели лек автомобил "Мерцедес", с бургаска регистрация, с който се придвижвали двама 26- годишни мъже от Ахелой. В багажника на автомобила е открита и иззета торба, съдържаща около 100 грама суха зелена маса / марихуана/,  а в дома на единия от мъжете е намерена паричната сума от 8 000 лв. в копюри от по 100 лева, за чийто произход безработния мъж не могъл да даде адекватно обяснение.

По същото време в Несебър служители от отдел "Криминална полиция" съвместно със служители от сектор "Специални тактически действия" към ОДМВР - Бургас задържали 30-годишен несебърлия, в чийто дом, разположен на несебърската улица "Отец Паисий“, е намерена и иззета отново суха зелена листна маса / марихуана/.

По случая в ОДМВР - Бургас е образувано досъдебно производство. Проведени са множество действия по разследването, разпитани са свидетели и след докладване на събраните материали в Окръжна прокуратура – Бургас, спрямо трима от задържаните са повдигнати обвинения и с прокурорско постановление мярката за задържане е удължена до 72 часа.

Работата по случая продължава от служителите на отдел "Криминална полиция“ и отдел "Разследване“ към ОДМВР - Бургас.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
10.03.2022 Пробва да излезе от ареста, но не му се получи: Порязаха Венцислав от плантацията за канабис в Брястовец
06.08.2021 Оставиха в ареста задържаните за конопената нива край Брястовец
30.07.2021 Задържаха за 72 часа фермерите на марихуана от Брястовец
Още новини от Новини от Бургас:
Двама братя от "Победа" изумиха бургаските полицаи
Безплатни прегледи за разширени вени организират в УМБАЛ Бургас
Много работа за лекарите от УМБАЛ Бургас по празниците
Млад шофьор направи голяма беля в "Меден рудник"
Не пропускайте Летния Никулден в Бургас
Тикнаха криминален тип от "Изгрев" в затвора


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).