Удар на полицията! Спипаха над 400 кг тютюн без бандерол, скрит в микробус

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
10:44 / 15.02.2019
2600
Близо 430 кг пресован нарязан тютюн без акцизен бандерол бе открит в товарния отсек на т.а. "Фиат Скудо", с кюстендилска регистрация от служители на сектор "Икономическа полиция" при ОДМВР – Бургас при проведена специализирана полицейска операция. Автомобилът е ползван, като депо (складово помещение) от 33-годишен бургазлия.

Иззетото количество е било пакетирано във вакумирани торби с тегло от 10 и 20 кг. Установено е, че същите са предлагани клиенти, като цената на черния пазар е била в рамките на 30 - 40 лв. за килограм безакцизен тютюн.

33-годишният бургазлия е задържан за срок от едно денонощие и по случая е образувано досъдебно производство.

Припомняме, че от началото на годината в резултат на противодействието на нерегламентираното разпространение на акцизни стоки, служителите от сектор "Икономическа полиция" при ОДМВР – Бургас са иззели общо 1 115 000 къса (цигари от различни марки, необлепени с акцизен бандерол). Образувани са две досъдебни производства, като работата по случаите продължава под прякото ръководство и наблюдение на Районни прокуратури – Бургас и Карнобат.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).