Удар преди Никулден! 300 кг риба конфискува полицията, дават я на бедните

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
16:11 / 05.12.2017
7526
Близо 300 кг риба - таранка и шарани, 2,5 км рибарски мрежи, както и три рибарски лодки задържаха служителите на Четвърто Районно управление - Бургас и "Специализираните полицейски сили" при ОДМВР - Бургас при осъществена полицейска операция в района на езерото Вая.

Задържан е 33-годишния бургазлия С.Ч., който е отведен в Четвърто Районно управление - Бургас. Риболовните атрибути, както и рибата, са конфискувани, предстои предаването й на дирекция "Социален патронаж" към Община Бургас, откъдето да достигне до трапезата на социално слаби бургазлии в навечерието на празника Никулден.

Припомняме, че преди седмица служителите от сектор "Икономическа полиция" при ОДМВР - Бургас със съдействието на служители от Районно управление - Айтос задържаха на входа на Айтос тон и 200 кг риба от вида "сребриста каракуда" и "платика". Рибата бе превозвана с т.а. "Мерцедес Спринтер", с хасковска регистрация, управляван от 46-годишния Б.А. от Бургас, с който се придвижвал и 52-годишния Д.Ч. от Бургас. Двамата мъже твърдели, че уловът е от язовир "Цанко Церковски" край Карнобат и бил предназначена за пласиране в Русе. От извършените проверки е констатирано, че превозваната риба е с неустановен произход и за нея няма съпроводителни документи, поради което своевременно са информирани служителите на ИАРА - Бургас и ОДБХ - Бургас. С оглед поверените им законови компетенции служителите от двете институции извършили конкретни проверовъчни действия, в хода на които са констатирани нарушения на Закона за ветеринарно и медицинско дело, както и на Закона за риболова и аквакултурите. Установено е, че рибата е уловена в язовир "Мандра", като тон от нея е от вида сребриста каракуда /таранка/ и 200 кг. е от вида платика. Цялото количество риба е конфискувано и е предадено на дирекция "Социален патронаж" към Община Бургас. За установените административни нарушения служителите от ОДБХ - Бургас изготвили два акта. 

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...
Писна им! Бургазлии повече от година чакат кошмарът им да приключ...
За първи път: В Бургас празнуваме Летен Никулден! Ще пеят "Молец"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).