Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Уникалните за България "кучемати" заработиха в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 16:14 / 19.04.2016Коментари (20)8124
Уникални за България вендинг машини, които срещу празни пластмасови бутилки пускат храна за кучетата, заработиха в Бургас. Едно от съоръженията, наречени "кучемати", бе инспектирано днес от кмета на Бургас Димитър Николов и директора на Агенцията по храните в Бургас д-р Георги Митев. То се намира до входа на площадката за разходка на кучета до Пантеона в Морската градина, предаде репортер на Burgas24.bg. Другите са в парковете на комплексите "Изгрев" и "Славейков".

След пускане в отвор на празна пластмасова бутилка, уредът изсипва гранули кучешка храна. Ако в шишето има вода, тя може да бъде излята в друг отвор и попада в купичка, от която кучето може да се напои.

Идеята за новата придобивка е дошла от бургазлия, който е изпратил линк до Общината за подобна инициатива, осъществяваща се в чужбина. Кучематите са поставени пред три площадки за свободна разходка на кучета в Бургас, но се очаква борят им да се увеличи на 9, разказа кметът Николов Той добави, че имало запитвания от други общини към бургаската, за това как могат да въведат устройствата и на тяхна територия.

Първият потребител на услугата бе едногодишното хъски Бела. Въпреки че храната не бе по вкуса й, красавицата утоли своята жажда.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Приятели
премахни филтъра

+1
 
 
Е това българите няма да се оправим още 100 години! Все недоволни....
0
 
 
Идеята е прекрасна, а изпълнението е лишено от всякаква логика. Такива машини има в Турция и те са за БЕЗДОМНИ животни. В Бургас няма бездомни кучета, но пък котките са много... надали някоя бездомна котка ще се навърта около зона за кучета и ще се възползва от тази машина. Тоест първоначалната идея на това нещо се обезсмисля. И второ, не мисля, че съвестен собственик на куче би си хранил кучето с гранули с неизвестен произход. Съжалявам за критиката, но за мен това са общински или каквито и да е пари похарчени на вятъра и безкрайно глупаво изпълнение на иначе прекрасна идея.
Aнонимен
на 19.04.2016 г.
-1
 
 
Добре, хора... виждам, че се радвате на идеята, която в нормално изпълнение наистина би била прекрасна, НО тук става дума за Бургас, където бездомните кучета не се виждат често, но има БЕЗБРОЙ бездомни котки... коя бездомна котка ще се навърта около зона за свободно пуснати кучета,та да се нахрани от машината за бездомни животни?! И пак... кой стопанин ще си храни домашния любимец с гранули с неизвестен произход?! ПАК И ОТНОВО някой източи пари за калпаво изпълнен проект. Откраднали са идеята от Турция... ок, но поне да я бяха изпълнили както трябва. Хубава работа, но българска... и тя като циганската. Срам и резил сме в тая държава.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: