Уникално! Вижте как премина най-масовото Свето кръщение, Ути Бъчваров стана кръстник на 5 бургаски бебета

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:29 / 22.10.2017
8774
Уникално събитие събра десетки християнски семейства днес следобед в катедралния храм "Св. Св. Кирил и Методий", предаде репортер на Burgas24.bg. 

Петдесет бургаски бебета бяха кръстени едновременно в една от най-красивите български каузи за насърчаване на раждаемостта.

Инициативата е под патронажа на Патриарх Неофит и Българската православна църква, които освобождават участниците от задължителната такса за ритуала и даряват безвъзмездно кръщелните свидетелства.

Кръстник на пет от бебетата стана популярният кулинар Ути Бъчваров. Церемонията бе уважена от е зам.-кмета на Бургас Йорданка Ананиева.

Припомняме, че по-рано тази година Община Бургас бе отличена със сертификат за особен принос в съхраняването на българската ДНК - за инвитро програмата, която създаде, поддържа и развива от години.

Националното кръщене бележи финала на кампанията за насърчаване на раждаемостта, в рамките на която за всяка споделена бременност неправителствената организация ДНК /Движение за национална кауза/ осигурява минимум 1 лев на фондация "Искам бебе" в помощ на двойките с репродуктивни проблеми.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).