Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Условно наказание за магазинер, пребил ученик в Бургас заради ябълка
Автор: Екип Burgas24.bg 14:30 / 24.03.2017Коментари (2)2774
© Burgas24.bg
По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура -Бургас, съдът наложи наказание от една година "лишаване от свобода", изтърпяването на което е отложено за изпитателен срок от три години, на собственик на търговски обект. Подс.Григорий Д. е признат за виновен за това, че на 25.01.2016г. в гр. Бургас, ж.к. "Зорница", принудил непълнолетния П.А. (тогава на 15г.) да претърпи нещо противно на волята му , а именно да влезе в складовото помещение на магазин "Каристо" и да остане в него, докато той прецени да го изведе навън, като употребил за това сила, издърпвайки го с ръце от помещението, нанасяйки му юмручни удари с ръце първоначално пред магазин, а в последствие в складовото помещение, като в следствие от ударите ученикът получил лека телесна повреда (кръвонасядания по брадичката и челото - рана на долната устна в ляво- престъпление по чл.143 ал.1 от НК.

На 25.01.2016 г. около 09.45 ч., пострадалият - ученик в ГПАЕ "Гео Милев" - гр. Бургас и негови съученици, посетили магазин "Каристо", намиращ се в ж.к. "Зорница", в близост до посоченото училище. След като всеки от тях си избрал продукти, които да закупи, те се наредили на касата на магазина. Докато чакали, пострадалият сложил в качулката на якето на своя приятелка една ябълка и така преминали през касовата зона без момичето да разбере. След като заплатили желаните от тях продукти и напуснали търговския обект, излизайки от магазина, пострадалият извадил от качулката на съученичката си ябълката (която останала неплатена), при което придружителите на пострадалия разбрали за стореното от него. Веднага след това на входа на магазина се показал неговия собственик - подсъдимият Григорий Д., който тръгнал към пострадалия, извиквайки му да се върне. Като настигнал момчето, той го хванал за яката и му нанесъл удар с юмрук в тила, а след като пострадалият се обърнал към нападателя си, бил ударен още два юмручни удара в лицето. След това подсъдимият задърпал с ръце момчето (което категорично нямало желание да го последва) в посока към магазина, вкарал го противно на волята му вътре в складово помещение и отново започнал да го удря с юмруци в лицето, нанасяйки му три удара. В следствие на получените удари пострадалият се замаял и паднал на земята, но не изгубил съзнание, при което бил изправен от нападателя си, който вече виждайки го, че е обилно окървавен най-вече в областта на устата, от което и якето му било значително изцапано с кръв започнал да го почиства с кърпи, очевидно вече притеснен от вида на момчето.

Присъдата на Районен съд - Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Any Bakalska
премахни филтъра

0
 
 
Това не е начина да накара момчето да върне ябълката. Трябвало е да го хване и да се обади на съответните органи на реда. Напълно съм съгласна с наложеното му наказание.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: