Условно наказание за шофьор на линейка, причинил смърт при катастрофа с влак

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:23 / 11.09.2014
651
Наказание 2 години условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок наложи Окръжен съд - Бургас на Димитър Димитров. Той бе признат за виновен в това, че на 01.04.2013 г., 00.36 ч. на път ІІІ-73 Шумен - Карнобат, в междугарието жп гара "Лозарево"- жп гара "Карнобат"- на неохраняем железопътен прелез в близост до железопътна спирка "Вълчин" при управление на специален автомобил марка "Ситроен Джъмпър", собственост на Център за спешна медицинска помощ-Бургас, нарушавайки правилата за движение, преминавайки през неохраняемия железопътен прелез при работеща автоматична прелезна сигнализация, е допуснал пътно произшествие с товарен влак със състав от 36 вагона, 144 оси, които тежат 710 тона, воден от локомотив, като по непредпазливост причинил смъртта на пътуващата на дясната седалка отпред в линейката жена.

Окръжен съд - Бургас лиши подсъдимия от право да управлява моторно превозно средство за срок от 3 години.

По искане на наследниците на загиналата - тримата членове на семейството й бяха конституирани като частни обвинители. По делото не са предявени граждански искове нито от тях, нито от собственика на специализирания автомобил.

Съдебният състав разгледа процеса по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият призна вината си и фактите в обвинителния акт. По този институт съдът намали първоначално определеното му наказание от 3 години лишаване от свобода с 1/3 и му наложи 2 години лишаване от свобода, чието изтърпяване отложи с 3 години изпитателен срок.

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд Бургас в 15-дневен срок .


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан
Кметът на Бургас празнува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).