Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Успешно приключи пилотната фаза за подмяна на старите печки с уреди на екологично гориво
Автор: Екип Burgas24.bg 17:14 / 15.10.2020Коментари (1)957
Успешно приключи пилотната фаза по проекта за подмяна на печките на дърва и въглища с уреди на екологично гориво в Бургас. Резултатите от кампанията бяха съобщени по време на кръгла маса, която се проведе в морския град, на тема "Качество на атмосферния въздух и принос на интегрирания проект към намаляване на замърсяването от битово отопление с дърва и въглища на домакинствата".

Проектът се реализира в партньорство между общините Столична, Бургас, Велико Търново, Монтана, Русе и Стара Загора. Междувременно стана ясно, че Бургас е първият град, който успешно реализира пилотната фаза, при това преди да започне тазгодишният отоплителен сезон.

Във форума участваха зам.-кметът Весна Балтина, общински съветници, експерти в областта на екологията и опазването на околната среда от различни общини. Резултатите от изпълнението на пилотната фаза в Бургас представи инж. Маринета Николова - началник на отдел "Климат, енергия и околна среда, адаптация към промените на климата" в Община Бургас.

При изпълнението на пилотната фаза са подменени и вече въведени в експлоатация 74 нови отоплителни устройства, които от предстоящия отоплителен сезон ще обслужват 89 домакинства. 6 от новите уреди работят на газ, а останалите 66 на пелети.

При подмяната всяко домакинство получи инструкции за правилна експлоатация на новите уреди.

Следващата година ще започнат процедурите по реализирането на втората, основна фаза по проекта. Тя е много по-мащабна и предвижда да бъдат подменени старите печки на 1914 домакинства от Централна градска част, квартал "Възраждане" и комплексите "Лазур", "Братя Миладинови" и зона Г на "Меден рудник" в Бургас.

Безплатната подмяна на старите печки се извършва по проекта по Програма LIFE "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух". Неговата цел е да бъде ограничено замърсяването на въздуха с фини прахови частици, които се отделят в атмосферата в следствие на битовото отопление на дърва и въглища.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.10.2020 г.
0
 
 
То хубаво но в Кв.Долно Езерово няма ли да бъдат подменени ? Нали уж тук има завишаване на замърсяването но явно никой нищо не прави по въпроса а парите се усвояват.....
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: