Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Успешно приключи проектът на Община Бургас за създаване на Център за подкрепа на лица с увреждания
Автор: Екип Burgas24.bg 16:08 / 27.04.2022Коментари (0)718
©
Община Бургас извърши ремонт и преустройство на съществуващи самостоятелни обекти за нуждите на Център за подкрепа на лица с увреждания и техните семейства, включително с тежки множествени увреждания. Изградена е инфраструктура за осигуряване на дневни, полудневни и почасови услуги като грижа, рехабилитация, терапия, консултиране, информиране и подкрепа, включително и на хората, полагащи грижи за лицата от целевата група в домашна среда, мобилни услуги, заместваща грижа за срок не по-дълъг от 14 дни.

Дейностите са част от успешното изпълнение на проект "Развитие на нови интегрирани услуги в Център за комплексна подкрепа на лица с увреждания на територията на община Бургас" ДБФП №: BG05M9OP001-2.008-0002-C04, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Постигнатите резултати бяха представени днес на специална пресконференция.

Доставено и монтирано е оборудване и обзавеждане в това число специализирано медицинско оборудване, предназначено за предоставяне на специализирани услуги на хора с увреждания. Закупено е специализирано транспортно средство за нуждите на центъра.

Извършен е подбор и е нает персонал за работа в Център за подкрепа на лица с увреждания, състоящ се от 15 служители, включващи ръководител, 2 социални работника, 2 медицински сестри, 2 рехабилитатора, 1 психолог, 1 трудотерапевт, 2 домашни санитари за предоставяне на мобилни услуги, 3 санитари за "заместваща грижа“, 1 шофьор.

Проведени са серия от обучения в това число въвеждащо, надграждащо и индивидуални обучения на персонала за запознаване със спецификата на работа в Центъра, съобразени с нуждите на доставчиците на социални услуги и специфичните случаи, по които работят.

Центърът за подкрепа на лица с увреждания и техните семейства стартира своята дейност с потребители от април 2021 г. като до момента е предоставена дневна грижа на 30 потребители, предоставени са почасови здравно-социални услуги на над 90 потребители. Осигурена е заместваща грижа на 4 потребители и се предоставя грижа в домашна среда.

Центърът се намира в бл. 42, партер в ж.к. "Братя Миладинови“ и предоставя комплекс от интегрирани здравно-социални услуги за лица с различни форми на увреждания на възраст над 18 години, съгласно индивидуалните потребности на потребителите в няколко направления:

Дневни и почасови услуги за грижа за лицата с увреждания, свързани с цялостно обгрижване на потребителите през деня, предоставяне на храна, задоволяване на ежедневните, здравни, социално-правни, рехабилитационни потребности, както и такива за свободното време, лични контакти и общуване;

Заместваща грижа за срок не по-дълъг от 14 дни - осигуряване на интегрирани здравно-социални услуги, за лица с увреждания които да им позволят да достигнат своя максимален здравен потенциал и да бъдат приобщени в най-голяма степен в обществото;

Мобилни интегрирани услуги - осигурени различни терапевтични и медицински грижи от мобилен екип, насочени към компенсиране на дефицитите по отношение на рехабилитация в домашни условия, както и консултации със специалист.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Енергийна криза
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: