В Бургас дариха пари на пострадали при катастрофи

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:10 / 17.11.2016
1603
Сдружение "SOS-ПТП" и Български Червен Кръст (БЧК)-Бургас продължават добрата си съвместна работа. Те дариха парични средства на хора, които са пострадали при катастрофи.

Средствата са осигурени от дарения по време на миналогодишния благотворителен коледен бал, организиран от Национално Сдружение "Младежки глас". През следващата година тази прекрасна инициатива ще продължи. Целта е потърпевшите да използват тези суми за своето възстановяване.

Основната функция на Сдружение "SOS-ПТП" е безплатно да консултира пострадали при ПТП хора, както и да им помага с правни съвети "как да получат обезщетение, в следствие на получените травми от ПТП. 

"Когато един човек пострада при ПТП, той има нужда от парични средства веднага, а обезщетенията от застраховател често се бавят дори една година. Да помогнем на време, именно поради тази причина, решихме да даряваме парични средства от този фонд на пострадалите, точно когато са им необходими, а това, което можем да обещаем е, че ще продължим да го правим и в бъдеще", каза Манол Тодоров, национален координатор на Сдружение "SOS-ПТП".

От Сдружение "SOS-ПТП" и БЧК-Бургас са категорични, че и през следващата година ще продължат да помагат финансово на пострадали при катастрофи, както и да организират редица лекции и дискусии на тема пътна безопасност и превенция на пътя.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан
Кметът на Бургас празнува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).