В Бургас дискутираха промените в обучението по литература

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:16 / 03.02.2016
1010
Диалогично, въодушевено и същевременно аналитично премина дискусията по повод готвените от МОН промени в учебното съдържание на учебниците по литература. Събитието, организирано от Съюза на свободните писатели и СНЦ "Артпиерия", се състоя на 2 февруари 2016 в Дома на писателя в Бургас.

"Бих искал девизът на нашата дискусия днес да стане мисълта на Волтер: "Презирам мнението ти, но съм готов да умра, за да ти дам правото да го изкажеш", закова презумпцията на дебатите още от самото начало Станислав Марашки, председател на Съюза на свободните писатели.

След кратко въведение в темата на дискусията председателката на "Артпиерия" Мариана Праматарова даде старт на обсъждането, което продължи повече от два часа с активното участие както на писатели, така и на неизкушени от словото граждани на Бургас, загрижени за съдбата на българското образование.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...
Бургазлия преби жена с дървен прът, в дома му откриха наркотици
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).