Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
В Бургас има 20 нови зарядни станции за електромобили
Автор: Екип Burgas24.bg 10:55 / 12.07.2022Коментари (0)756
©
20 нови зарядни станции за електромобили (по съвместния проект на Eldrive и Община Бургас за изграждане на публична мрежа) са инсталирани и пуснати в експлоатация през месец юли. Разположени са на 8 леснодостъпни локации. На някои от тях има по 2 и 3 "колонки“. Ето на кои места са разположени:

* Ул. "Христо Фотев“ – зад БЧК;

* Площад "Жени Патева“;

* Спортна Зала "Бойчо Брънзов“;

* Младежки дом – на ъгъла на ул. "Уилям Гладстон“ и "Александър Стамболийски“ - Борисова градина;

* Ул. "Родопи“ – ж.к. "Братя Миладинови“;

* Ж.к. "Лазур“ – ул. "Иван Богоров“;

* Морска градина – алея "Приморска“;

* Рибарско пристанище "Сарафово“ – очаква поставяне.

"Крайната ни цел е на територията на цялата община, включително и съставните селища, в недалечно бъдеще да има изградена инфраструктура за зареждане на електромобили“, каза кметът Димитър Николов.

В Бургас от години паркирането на електромобили в синя и зелена зона е безплатно (не се отнася за хибриди). В градския транспорт от миналата година поетапно постъпват 56 нови електробуса. Общината подкрепя всички инициативи за развитие на чистия електрически транспорт, включително публично-частни партньорства като това с Елдрайв.

Новите зарядни станции в Бургас са разположени върху общински терени и паркинги. Достъпът за електромобили е свободен и безплатен през времето за зареждане. Станциите са микс от стандартни и бързозарядни. Те са с мощност от 22 kW AC до 50 kW DC, а зареждането в мрежата е възможно през мобилно приложение и RFID карта. Финансирането е по проект "Изграждане на публична зарядна инфраструктура в градска среда – Южна България“, осигурено от Фонд за устойчиви градове и "Обединена българска банка“ АД.

С изтегляне на едноименното мобилно приложение на компанията Eldrive, ще откриете в него цена на услугата и цялата останала необходима информация за използване на системата за зареждане.

"Щастливи сме, че имаме доверен и предвидим партньор в лицето на Община Бургас. Изграждането на публична зарядна инфраструктура в града ще позволи на повече хора да преминат към електрически превозни средства и чист транспорт, с което да се намалят нивата на вредните емисии и шумовото замърсяване в градската среда. Също така това ще затвърди имиджа на Бургас като зелен, модерен и иновативен град. Сигурни сме, че и занапред ще продължим да работим толкова добре с Община Бургас по разширяването на публичната зарядна инфраструктура в града.“, коментира Стефан Спасов – изпълнителен директор на Eldrive.

"Община Бургас оценява като изключително позитивно своето партньорство с Eldrive в стремежа си непрекъснато да подобрява и надгражда своята публична зарядна инфраструктура.“, заяви от своя страна Андрей Рунчев – директор на общинско предприятие "Транспорт“.

Eldrive е най-големият инсталатор и оператор на зарядна инфраструктура на територията на България и региона, като към момента оперира на три международни пазара – България, Румъния и Литва. Мрежата от публични станции Eldrive е най-голямата в страната и e единствената с национално покритие у нас. Към момента мрежата включва над 550 зарядни точки и предлага диверсифицирано портфолио от стандартни и бързозарядни станции.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Борба за влияние в Близкия Изток
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: