Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
В Бургас под стража остава опасен крадец
Автор: Екип Burgas24.bg 16:40 / 30.07.2020Коментари (0)1237
©
Окръжен съд – Бургас потвърди определение на Районен съд – Бургас и взетата мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо Андрей Т. Делото пред въззивната инстанция бе гледано по жалба на обвиняемия и неговия защитник за изменение на взетата му първоначално най-тежка мярка за неотклонение в по-лека, а именно "Домашен арест".

Андрей Т. е привлечен като обвиняем за това, че за времето от 17.30 часа на 26.03.2020 г. до 08.10 часа на 27.03.2020 г., от цех за ремонт на електромотрисни влакове на "Локомотивно депо - Бургас" към "Поделение за товарни превози Пловдив" при "БДЖ - Товарни превози" ЕООД, в гр. Бургас, в условията на опасен рецидив, след предварителен сговор, в съучастие, действайки като извършител, чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот - изрязване на осигурителна решетка и счупване на прозорец на северната стена на цеха, отнел чужди движими вещи - меден проводник, тоководеща медна шина (тръба), и 2 ножови разединители на ГВП (главен въздушен прекъсвач), всички вещи на обща стойност 1 009.97 (хиляда и девет лева и деветдесет и седем стотинки) от владението на П. П. - директор на "Поделение за товарни превози - Пловдив" при "БДЖ - Товарни превози" ЕООД, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои (престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 2, вр. чл. 195, ал. 1, т. 3 и т. 5, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. чл. 29, ал. 1, б. "а" и б. "б" от НК). Престъплението, в което се обвинява Андрей Т. е наказуемо с "Лишаване от свобода" от пет до петнадесет години и се явява тежко умишлено престъпление по смисъла на закона.

Според въззивната инстанция е налице предположението за авторството на деянието от страна на Андрей Т.,  в този  етап на воденото  наказателното производството. Правилна е и преценката на първоинстанционния съд, че съществува реална опасност обвиняемият да извърши ново престъпление,  ако не бъде задържан. Деянието, за което на  Андрей Т. е повдигнато обвинение, е за извършено престъпление в условията на опасен рецидив. Видно от справката за съдимост на обвиняемия, той е многократно осъждан, преимуществено за други кражби, търпял е неколкократно ефективни наказания "Лишаване от свобода". Обремененото съдебно минало на Андрей Т., вида на осъществените до момента от обвиняемия престъпления, ангажираната вече наказателна репресия спрямо него, както и факта, че настоящото деяние е извършено само 10 дни след изтърпяване на последната му присъда за извършена кражба при условията на опасен рецидив, не оставиха място за съмнение във въззивния състав на Окръжен съд – Бургас, за утвърдените престъпни навици на обвиняемия, правещи опасността от извършване на ново престъпление напълно реална.

Доводите на защитата за постоянно местоживеене на Андрей Т., желанието му да се грижи за четири деца, оказаното съдействието в досъдебното производство, не са обстоятелства, които да опровергаят преценката на съда за наличие на опасност от нова криминална проява на обвиняемия.

Определението на Окръжен съд - Бургас е окончателно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Конфликт Израел-Газа
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: