В Бургас потвърдиха ареста на мъж, издирван за терористична дейност в Турция

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:41 / 21.07.2016
893
Бургаският апелативен съд определи като правилно и законосъобразно определението на Окръжния съд, с което на родения в Турция френски гражданин Микаил Алмис е взета мярка за неотклонение "задържане под стража" до приключване на производството по екстрадиция.

Пресцентърът на Апелативен съд припомня, че във връзка с искане от официалните турски власти, от края на юни 42-годишният Микаил Алмис беше с мярка "временно задържане" за 25 дни, за да се осигури участието му в делото по екстрадиция.

В началото на този месец е изпратена официална молба от Главна републиканска прокуратура, гр.Елязъ, Република Турция за екстрадиция на Алмис. Мъжът се издирва като заподозрян в извършване на престъпления по Наказателния закон на Турция- нарушаване единството на държавата и целостта на страната, членство във въоръжена терористична организация ПКК,/ Работническа партия на Кюрдистан/ извършила въоръжено нападение пред 1994 год. в село Гюлбахче на град Чемишгезек област Тунджели, при което вследствие причинена рана с огнестрелно оръжие е починал доброволния пазач на селото, друго лице е било ранено, къщи на хора от селото - опожарени и обстрелвани.

Наказанията за тези престъпления в югоизточната ни съседка са доживотен затвор и лишаване от свобода от 10 до 15 години. Деянията се наказват по аналогичен начин и по българския НК.

Въззивната инстанция смята, че в достатъчна степен са изпълнени всички изисквания на Закона на екстрадицията и европейската заповед за арест и с оглед обезпечаване на производството по екстрадиция определи Микаил Алмис да бъде с постоянна мярка за процесуална принуда "задържане под стража".

Определението е окончателно.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Бургазлия преби жена с дървен прът, в дома му откриха наркотици
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).