Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
В Бургас стартира нова образователна програма за непрекъсната работа на детските градини през лятото
Автор: Екип Burgas24.bg 11:38 / 21.06.2022Коментари (2)5275
©
По предложение на кмета Димитър Николов Община Бургас стартира нова образователна програма, която има за цел да осигури непрекъсната работа на детските градини през лятото, както и възможности за практика в професията на млади педагози и стаж за студенти. Тя е под надслов "Заедно за образованието“ и в нея са застъпени няколко важни акцента. Предложението е внесено в Общинския съвет и ще бъде гласувано на предстоящата сесия.

"Заедно в образованието“ ще даде възможност на децата, завършили четвърта възрастова група, които вече са приети и записани в първи клас, да продължат да посещават детското заведение и през лятото безплатно. По този начин ще се гарантира повече спокойствие за младите родители в осигуряването на грижи за детето, когато са на работа.

За да се обезпечи работата на детските градини и през летния сезон, се предвижда да се осигури допълнително педагогически персонал, който да поеме грижите за най-малките.

В програмата може да се включат специалисти педагози с квалификация "детски учител“, както и студенти 4, 3 и 2 курс от специалности "Предучилищна педагогика“, "Предучилищна педагогики и чужд език“ и "Начална и предучилищна педагогика“. Такива кадри се обучават в двете бургаски висши училища. Университет "Проф. д-р Асен Златаров“ и Бургаският свободен университет са партньори на Община Бургас по новата образователна програма. Към този момент 76 студенти са заявили желание да се включат в инициативата.

"Програмата е важна стъпка към постигането на по-високо качество на образованието в Бургас, защото дава възможност на завършили учители и студенти да започнат работа в реалната педагогическа практика. Дипломираните педагози ще имат възможност да започнат работа и да трупат професионален опит. Работата на студентите ще им бъде призната като стаж.“, обясни кметът Димитър Николов.

За целта периодът на работа трябва да е най-малко 20 работни дни. Студентите стажанти ще работят под ръководството на учители наставници.

Работата в детската градина дава възможност на младите специалисти да докажат своите качества и потенциал. Директорите от своя страна ще имат възможност да избират доказали възможностите си за работа учители за временна или постоянна позиция и в бъдеще.

На завършили учители с квалификация "детски учител“ ще се заплаща стартова заплата за детски учител. На студентите се заплаща 90% от стартовата заплата за детски учител.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 22.06.2022 г.
0
 
 
Браво! Браво! Браво!
Aнонимен
на 21.06.2022 г.
0
 
 
Много добро и полезно решение ,както за бъдещите учители ,така и за детските градини.Адмирации!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: