В Израел издадоха сборник с разкази на участници в конкурса на "Алеф"

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
15:03 / 20.08.2021
1333
Отзвукът от Международния литературен ученически конкурс "Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена" не стихва. Център "Алеф" получи ценен подарък – книга с разказите на участниците в осмото издание на надпреварата от град Кирият Оно в Израел. Тя е издадена по инициатива на средно училище "Бен Цви", което се представи в конкурса с 11 от общо 15 израелски млади творци.

Преди да сътворят своите разкази, младите автори от училище "Бен Цви" преминаха през специален уъркшоп, в който получиха компетентна помощ как да интерпретират темата на конкурса в художествени произведения. Преподавателите Ор Коен и Либат Камински, организирали литературната работилница, оказаха подкрепа на своите ученици, приели предизвикателството да възкресят истории, основани върху историческите събития в периода на Холокоста, поставил на изпитание дълбоката връзка между евреи и българи, между обречени и спасители. Публикуването им в сборник потвърждава проявеното сериозно отношение към литературния форум като възможност за творческа изява, но и за придобиване на нови познания и личностно развитие на учениците.

Освен подаръка, "Алеф" получи и уверението, че в деветия международен конкурс представителите на Израел, пожелали да проверят писателската си дарба, ще бъдат много повече.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).