В МБАЛ "Дева Мария" посрещнаха Бабинден

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:53 / 21.01.2014
1885
За да уважат акушер-гинеколозите и акушерките, които работят в болницата, дойдоха народните представители Ивелина Василева и Димитър Николов, зам.-кметът по здравеопазване Лорис Мануелян, председателят на общинския съвет към Община Бургас Костантин Луков, които поднесоха своите поздравления към всички медицински работници, които помагат на бял свят да се появи нов живот.

По време на мероприятието отец Стилиан извърши водосвет и подчерта, че в родилното отделение на болницата минимум три пъти на ден се случва чудо - чудото на раждането! Пожела повече бебета за града и здраве за всички, които празнуват на този ден.

Младата Пламена, която през миналата година стана горда майка на тризнаци в МБАЛ "Дева Мария" извърши ритуалното измиване на ръцете на завеждащия АГ отделението д-р Мирослав Минчев, като именно в неговите ръце проплакаха нейните три момиченца. С насълзени очи тя изказа огромната си благодарност и признателност към него и целия екип на родилно и неонатология за всички грижи, които са положени за децата ѝ.

Стихотворение за мама каза и вече порасналата Марая - първото бебе родено в болница "Дева Мария". "Тя е нашият символ, нашият талисман. Тя се роди твърде рано, твърде малка и един месец в борба между живота и смъртта, ето я сега при нас - здраво и щастливо дете" - каза д-р Снежа Згурова, главен лекар в МБАЛ "Дева Мария". Тя подчерта, че за изминалата година са родени близо 900 бебета, сред които 2 тройки близнаци и 20 двойки близнаци. Пожела на своите колеги успешна година, здрави бебета и майки, винаги така с професионализъм с сплотеност в екипната работа.

С голям артистизъм внучката на акушерка Каприева от Родилно отделение каза стихотворение, посветено на родилната помощ.

И за финал баби от пенсионерския клуб в кв. Ветрен изпълниха песен от техния репертоар, с който изказаха своята почит и честитиха празника на гинеколозите и акушерките.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан
Кметът на Бургас празнува
Подробности за акцията на МВР, Агенция "Митници" и НАП в Бургас! ...
Президентът коментира в Бургас катастрофата с колата на НСО
Вижте новите спортни игрища на Бургас, намират се в "Меден рудник...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).