В "Рудник" пропищяха от циганската напаст! Пришълците си сковали магазин!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
16:20 / 24.08.2017
10086
В "Рудник" пропищяха от сливенски цигани, заселили се в бургаския квартал. Според местните пришълците се чувстват безнаказани, вдигали незаконни постройки, дори си построили магазин. Темата отваря общинският съветник Георги Дракалиев, който иска да получи отговор на въпроса колко незаконни строежа има във вилната зона и в няколко посочени  от него махали на кв. "Рудник". Той настоява са бъдат предприети действия за премахване на незаконните постройки и изселване на настанилите си в квартала натрапници, научи Burgas24.bg.

"Жители на бургаския квартал "Рудник" неколкократно се обръщат към мен за съдействие, в качеството ми на общински съветник. Те протестират срещу арогантно и безнаказано поведение от страна на някои цигани, особено на тези от Сливен, заселили се там преди няколко години. Хората твърдят, че в махалата и вилната зона на квартала масово се строят жилищни сгради без издадени разрешения.

"Посетих района около Мелницата, реката Дермен дере, т. нар. "Бата махала", както и зад училището в махалата, и останах със същото впечатление. Във вилната зона, освен че видях "къщи", които купуват незаконно ток от съседите си, попаднах и на нелегален магазин, находящ се в един от копторите", пише до кмета на Бургас Димитър Николов общинският съветник Георги Дракалиев.

Положението в "Рудник" било нетърпимо - навсякъде имало животни - коне, едър рогат добитък, кози, овце, отглеждани в имотите, които са част от квартал на Бургас, с което се нарушава и заповед на кмета от 2015 г. Имало и цигани с коне с каруци, които секат дърва в местността "Салкъмите" и "Мишъл дере" и след това ги продавали незаконно.

"Хората изразиха възмущението си, че незаконно са изградени огромни къщи, но за тях не се плащат абсолютно никакви данъци. Те твърдят, че много от сградите са построени върху общински имоти, в някои от тях има по няколко сгради, дори санирани, за които не се плаща данък. На тротоарните площи са построени сгради, построени са също стълбища върху площта, която е предназначена за тротоари и това затруднява пешеходците.

Във вилната зона специално ми обърнаха внимание на пиянските изблици на някои сливенски цигани, които живеят в незаконни къщи, но това не им пречи да смущават съседите си със силна музика досред нощ и да ги тормозят и заплашват, когато последните решат да си потърсят правата", пише още Дракалиев.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка в Хаск...
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).