В СОУ "Св. св. Кирил и Методий" ще учат китайски, вижте обновения двор на училището

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:57 / 15.09.2016
5249
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Св.Св.Кирил и Методий":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
От тази година пилотно в СОУ "Св. св. Кирил и Методий" ще се изучава китайски език. Другата новост в училището е изцяло реконструираният му двор по проект на Общината. Преди няколко месеца той беше покрит с амортизиран 40-годишен асфалт, няколко баскетболни коша и футболни врати. В момента пространството е реорганизирано ефективно и красиво.

Както Burgas24.bg съобщи кметът Димитър Николов откри учебната година в учебното заведение. По време на церемонията той поздрави директора на СОУ "Св. св. Кирил и Методий" Снежана Няголова и преподавателския екип за техния професионализъм. Гости на церемонията бяха още зам.-кметът Йорданка Ананиева, зам.-областният управител Севдалина Турманова, представители на учителските синдикати и общински съветници.

Само до преди няколко дни строителните екипи работиха на пълни обороти, за да довършат ремонта на двора. Положени са най-модерни настилки, които да предпазват от травми спортуващите деца. Изградена е лекоатлетическа писта със сектор за дълъг и троен скок. Обособени са игрища за футбол, баскетбол и народна топка. Периферно са разположени зони за фитнес и тенис на маса, зона за отдих с нова паркова мебел, детска площадка. Съществуващата зеленина е запазена максимално, като е намален обемът на старите дървета, за да не падат клони при лошо време. Монтирано е изцяло ново осветление.

Много ценна придобивка е специално изградената рампа за достъп на хора с увреждания. Такъв тип съоръжения Община Бургас включва във всичките си нови проекти, което й донесе признание под формата на двукратно класиране в топ 30 на европейските награди "Достъпен град".

Тази и следващата година тече обновяване на спортните зони в много бургаски училища. Според кмета Николов това е пряка инвестиция в здравето на децата, но и в бъдещето на бургаския спорт, защото всеки елитен състезател е тръгнал от училищното и кварталното игрище.

Виж коментарите (0)

Още по темата (302):
16.09.2023 На 20 години: Най-младата учителка у нас
15.09.2023 Икономистите с 12 мерки за по-добро училищно образование, сред тях – скъсяване на ваканциите
15.09.2023 700 000 български ученици прекрачиха училищния праг днес
15.09.2023 По колко джобни да даваме на ученика?
15.09.2023 Еднократна помощ за ученици е отпусната на близо 176 000 семейства
15.09.2023 Неда Малчева: Някои хора трябва да теглят кредит, за да си изпратят децата на училище
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).