В бургаското гето навъртяха сметка от 100 бона за вода! Жалват се в Европа, че им врътнали кранчето

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:10 / 14.03.2019
3114
Водата на част от живеещите в бургаското гето в Кумлука е спряна заради натрупани задължения за над 100 хил.лв., съобщи кметът на Бургас Димитър Николов, цитиран от Флагман.бг. 10 битови потребители, които са пуснали отклонения към дузина свои съседи, на практика не са плащали задълженията си от години, заради което дружеството, със съдействието на Община Бургас, е спряло водоснабдяването. 

Буквално часове, след като това се е случило, правозащитни или по-точно циганозащитни български организации са вдигнали аларма в Европарламента. В момента чрез зеления евродепутат Ромео Франц те се опитват да окажат натиск на Община Бургас и ВиК да възстановят водоснабдяването. 

Според Франц, хората в гетото "много страдали“ заради спряната вода. Нямало как да се измият и изкъпят, а те силно искали  да се освежат без пари. Освен това имали и малки деца, които оставали жадни. 

"Няма да се подадем на натиск. Опитваме се да вкараме ред в квартала и никой няма да ни отклони от този път“, каза кметът на Бургас Димитър Николов. Преди минути той запозна председателят на българския клон на Еврокомисията Огнян Златев със сигнала.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
15.03.2019 Мургавите длъжници: От 89-а година никой не ни търси да плащаме
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).