В читалище "Хамалогика“ ще се проведе дискусия за бургаските влажни зони

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:40 / 02.02.2018
2245
Във връзка със Световния ден на влажните зони - 2 февруари, екипът на проект "Солта на живота" по програма LIFE+ организира специално събитие в читалище "Хамалогика". Заповядайте в 19.00 часа на дискусията "Влажните зони в градовете - предизвикателства и възможности. Случаят Бургас."

Идеята е да се обсъди симбиотичната връзка между влажните зони и града, какви са възможностите и предизвикателствата в световен мащаб и в наш - бургаски, защото Бургас е град, заобиколен от влажни зони (3 езера - Атанасовско, Бургаско, Мандренско и Черно море). Град, в който влажните зони оформят облика и специфичната му атмосфера, но и създават много предизвикателства при управлението и опазването им.
В дискусията ще участват арх. Росица Златанова и арх. Владимир Милков, еколозите от Българска фондация "Биоразнообразие" и всички останали, които имат интерес по темата и са готови да представят своята гледна точка.

Градските влажни зони намаляват наводненията, осигуряват питейната вода, филтрират отпадъците и подобряват качеството на водата, както и качеството на въздуха в градовете, насърчават човешкото благополучие и дават възможност на много хора да си изкарват прехраната. Те са основни резервоари на биоразнообразието и доброто им състояние е от първостепенно значение за протичането на екологичните процеси в тях.

* По-късно събитието ще продължи с Wetlands Party (парти за влажните зони), което ще включва тематичен музикален плейлист по темата езера, реки, море и други влажни зони.
Входът е свободен. Читалище "Хамалогика" се намира на ул. "Шейново" 24, в бившия Профсъюзен дом (до Операта) на 3 етаж.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).