В събота се провежда Националната олимпиада по орнитология

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:52 / 12.04.2022
452
След 13 години прекъсване Националната олимпиада по орнитология на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) се завръща. Тя има за цел да събуди интереса към птиците и природата у възможно най-голям брой млади хора. Насочена е към ученици от 5 до 8 клас от цялата страна.

Първият кръг ще се проведе на 16 април 2022 г., от 10:00 до 18:00 часа, в рамките на 75 минути, в удобно за участниците време в платформата Kyoso. Желаещите да участват трябва да се регистрират до 14 април 2022 г. на следния линк. Участието е безплатно.

Състезанието ще се проведе в два кръга. За участие във втория кръг ще бъдат поканени първите 20 ученици, показали най-добър резултат от първия. Те ще бъдат информирани лично от организаторите. За победителите от финалния кръг ще има специални награди, подкрепящи интереса към орнитологията.

Олимпиадата се провежда с подкрепата на Министерството на образованието и науката и неговите регионални структури.

Инструкции за регистрация в платформата Kyoso HUB и записване за участие в олимпиадата по орнитология можете да намерите тук. В платформата можете да се запишете и за подготвителен тест, на който всеки може да провери знанията си за птиците и да добие ясна представа какво ще представлява олимпиадата.

Олимпиадата по орнитология е една от най-значимите образователни дейности на БДЗП. Провеждана е в периода от 1999 г. до 2008 г. с подкрепата на Регионалните структури на Министерството на образованието и науката и с участие от над 10 000 ученици от цялата страна. Опитът ни през годините показва, че отличените ученици във финалните кръгове продължават да развиват своите интереси в сферата на биологията и природозащитата. Някои от победителите от предишните издания вече са изявени учени и специалисти в своята област, с редица значими успехи в опазването на природата, многобройни научни публикации и национални и международни признания и награди.

Олимпиадата се организира в рамките на LIFE проектите: "Животът на пеликана“, "Нова надежда за египетския лешояд“, "Земите и горите на орела“, "Живот за сокола“, "Сигурен прелетен път за червеногушата гъска“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка в Хаск...
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).