В три тематични вечери на две сцени в Бургас ще звучат лиричните песни на бардовете с китара

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:02 / 09.07.2020
1051
За 12-а поредна година в Бургас си дават среща бардове от различни краища на България. Тук пристигат 18 индивидуални изпълнители, 6 дуета и 3 групови формации. На открита сцена "Охлюва" ще се изявят участници от Русия и Украйна. Фестивалът "Солени ветрове" ще завладее две сцени. На 09-ти юли /четвъртък/ авторски песни и кавъри на младежи до 35 години и групи ще звучат на сцена "БулевАрт", ул. "Богориди" /до Часовника/. Концертът започва от 18.00 часа. По традиция следващите два дни лиричните песни ще звучат от открита сцена "Охлюва" на КЦ "Морско казино". Проявите започват от 17.30 часа.

Фестивалът е изключително ценен с това, че дава трибуна за истинско творчество, при това съвършено некомерсиално.

"Преосмисляме ценности, особено през последните месеци, и разбираме с пълна сила колко е важно да си свободен. Светът не може вече да бъде същият и затова е толкова важно да знаем какви сме ние самите. А това е голямата тема, за която пеят бардовете. Бардът е човек, който не само сам съчинява и изпълнява песните си, но е и винаги социално ангажиран." - споделят поетите с китара.

Летни празници на изпятата поезия "Солени ветрове" е фестивал с представителен и конкурсен характер.

Жителите и гостите на Бургас ще имат възможността да видят и чуят млади таланти, подкрепени от бургаски бардове и групи, в концерта "Песента на изгрева / The sunrise song".

В "Песента на барда" ще чуем премиерни изпълнения на авторски песни и на утвърдени наши бардове - песни, трептящи в съзвучие с нашия живот, нашите проблеми и нашите радости.

Един от любимите на бургазлии концерти е "Кучешката вахта", в който бардовете ще представят свои сатирични и хумористични песни и скечове.

В концерта "Бардовете по света" ще звучат както песни на световноизвестни бардове - Боб Дилън, Жорж Мустаки, Ед Шийрън, Борис Гребеншчиков, така и на българските - Мария Нейкова, Пламен Ставрев и др.

В конкурса "Срещу вятъра" ще чуете 9 нови авторски песни с гражданска позиция.

Концертът, посветен на Владимир Висоцки, ще ни припомни едни от най-известните песни на барда. Без имитация, а така както усещат творчеството му ще се включат Антон Костадинов, Атанас Стоянов, Красимир Йорданов, Светлана Стоянова и Александър Кузнецов.

Проектът е финансиран със съдействието на Община Бургас по Програмата за съфинансиране на културни проекти. Всички събития в неговата програма ще се проведат при строго спазване на противоепидемичните мерки, предписани от Министерството на здравеопазването.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).