ВСУ "Захари Стоянов“ започва прием за прогимназиален етап на образование

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:42 / 02.03.2017
1875
ВСУ "Захари Стоянов" започва прием за прогимназиален етап на образование за учебната 2017/2018 година. Това е нова възможност за хора, които нямат завършено основно образование, да придобият такова. Няма възрастови ограничения. Учебните занятия ще се провеждат от 17,30 до 21,30 часа. Освен за прогимназиален етап на образование, се обявява прием и за 9, 10, 11 и 12 клас. Предлага се вечерна, задочна, самостоятелна и индивидуална форма на обучение. Необходимо е да се подадат на място заявление и свидетелство за завършен етап на образованието. Работното време на канцеларията е от 12.00 до 20.00 часа.

В момента се подготвя и участието на училището в проект "Нов шанс за успех" по Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж". Проектът включва дейности, свързани с организирането и с провеждането на курсове за ограмотяване на възрастни.

Вечерната гимназия е създадена през 1947 година. С въвеждането на Закона за предучилищно и училищно образование от тази учебна година, тя се именува Вечерно средно училище. Учебното заведение се намира временно в сградата на СУ "Димчо Дебелянов" в к-с "Славейков", на четвъртия етаж. От следващата учебна година то би трябвало да се помещава в сградата на бившия Дом за деца, лишени от родителска грижа (ДДЛРГ) "Ал. Георгиев-Коджакафалията". В момента там се извършва цялостен ремонт по спечелен проект на Община Бургас. Намеренията на местната администрация са бившия интернат да се превърне в иновативно основно училище.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).