Ванина, закопчана с дрога в "Меден рудник", си отдъхна

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:56 / 17.02.2021
2106
Районен съд – Бургас взе мярка за неотклонение "домашен арест" спрямо Ванина Кузманова, обвиняема за държане на наркотични вещества, общо 6, 836 грама. Ванина е обвиняема за това, че този понеделник в ж.к. "Меден рудник" е спипана с метамфетамин общо 4, 659 грама и коноп – 2, 177 грама.

Според съда, от събраните към момента доказателствени материали, може да се направи обосновано предположение, че Ванина е извършила деянието, за което й е повдигнато обвинение. Съдебната инстанция намери, че е налице опасността от укриване, доколкото към момента на извършване на проверката, обвиняемата е оказала съпротива на органите на МВР. Съществува и опасност от извършване на престъпление, която за съда се извлича от обстоятелството, че Ванина е осъждана за същия вид престъпление, което показва проявени престъпни навици към извършване на престъпления с предмет наркотични вещества. Деянието, предмет на настоящото обвинение, е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане. Предвид тези предпоставки, съдът счете, че следва да бъде взета мярка за неотклонение спрямо Ванина, но при избора на конкретния вид мярка трябва да се съблюдава интензитетът на опасността на деянието и дееца. "В конкретния случай следва да се отчете количеството на намерените вещества, за които обвиняемата е привлечена, което не сочи на такава опасност, която да оправдае взимането на най-тежката мярка за неотклонение", пише в мотивите си Районен съд – Бургас. Според съда, на този етап липсват данни за разпространение на наркотични вещества, а по-скоро може да де приеме, че се касае за лична употреба. По отношение на това, дали се касае за производство на наркотични вещества, съдебната инстанция отбеляза, че такова обвинение не е повдигнато. Съдът счете, че свободното придвижване       на обвиняемата следва да бъде ограничено, предвид обстоятелството, че се касае за обвинение в деяние, извършено в изпитателен срок, но прие като адекватна мярката за неотклонение "Домашен арест".

Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...
Тази еднометрова акула изплува на брега на Северния плаж в Бургас...
Облачно време по морето днес
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...
Тази информация е важна за всички 2200 абитуриенти, които ще изпр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).