Ваня Миразчиева изкара покойния си баща пропаднал алкохолик, а майка си - светица

Автор: Стиляна Божидарова
Коментари (0)
11:35 / 26.03.2019
8183
Дъщерята на убития Димитър Миразчиев описа баща си като пропаднал алкохолик, страдащ от деменция, предава репортер на Burgas24.bg от съдебната палата. Майка й Веселина Гинева пък бе представена като светица с огромно сърце, която несправедливо е обвинена за смъртта на бившия си мъж.

Твърденията на  стюардесата Ваня Миразчиева изцяло противоречат на всичко разказано до момента от бившите колеги на Димитър, които го помнят като почтен човек, който не употребява алкохол и обича детето си повече от всичко на света.

Както съобщихме, днешното заседание стартира с показанията на Ваня, която по примера на майка си, се появи в съда с тъмни очила и облечена в розово. Противоречивите й обяснения объркаха съдебния състав начело с Георги Пепеляшев и Яни Гайдурлиев и се наложи да бъде прочетен протоколът от разпита, проведен на 27.02.17 г.

Младата жена разказа пред съда, че е напуснала дома си още през 1998-а година и е заживяла в София. Като причина тя изтъкна поведението на баща си, който "злоупотребявал с алкохола и често посягал на майка й". Двамата били разведени от 2005-а година, но Веселина се интересувала от бившия си мъж, защото имала дете от него, а и знаела за зависимостта му към чашката.

"През последните години работех като стюардеса, а когато се прибирах, не отсядах у нас. Чувах се предимно с майка си, по-рядко с баща си. Видяхме се през 2011-а година, когато го запознах с приятеля си. Беше подпухнал заради алкохола, каза, че има проблеми с крайниците", твърди дъщерята на убития. Пред съдебния състав тя разказа как майка й, притеснена й казала, че чужд човек вдига телефона на баща й и се разпорежда с пенсията му. Въпросният мъж, по думите на Ваня, е съседът на инж. Миразчиев в бургаския ж.к. "Славейков" – Костадин Боев.

Когато стюардесата поискала да види баща си, решетката пред апартамента му била заключена, а съседката баба Станка отказала да я пусне вътре, защото "неговият приятел бил забранил". Когато все пак успяла да влезе, младата жена установила, че баща й живее в кочина и се изхожда в кофа. Навсякъде било мръсно и миришело на фекалии, а по главата му имало странни рани, по които лазели хлебарки.

"Попитах какво се е случило и той ми каза, че е паднал по стълбите. Извикали линейка и Костадин Боев се погрижил за него. Когато Боев дойде, започна да ме убеждава, че му е спасил живота. Разпитваше ме за къщата в Айтос – за какво ми е и не може ли да му я препиша. Искаше облаги срещу грижите за баща ми. Направи ми впечатление, че когато дойде, носеше шише с ракия за баща ми. Каза, че не можел изведнъж да се откаже от алкохола", продължи разказа си младата Миразчиева.

Когато по главата на инженера за пореден път се появила съмнителна рана, двете жени решили да го приберат, като Веселина обещала да се грижи за него. Димитър им признал, че приятелят му Костадин Боев се опитвал да го умори от глад, затова сам се съгласил да упълномощи бившата си жена и дъщеря си да разполагат с пенсията му. По думите й, с теглените пари Веселина Гинева купувала само храна и лекарства за болния. Глезела го с разтворими супи и попарки, превързвала раните му с марли с втъкани сребърни нижки.

"Всеки път когато се прибирах, баща ми молеше за нещо сладко и за алкохол. Но майка ми му купуваше само безалкохолна бира. Чухме се за последно около рождения ми ден, тогава той ми каза, че е добре, и че майка се грижи за него", категорична е стюардесата. По същото време между Веселина Гинева и съседа й отдолу – някой си г-н Луков, възникнал конфликт. Той се държал агресивно, ритал я в корема, влачил я за косата, а веднъж разбил вратата с тесла.

Когато прокурорът зададе въпрос на Ваня за настаняването на баща й в дом за възрастни хора в Карнобат – каквото е твърдението на Гинева, свидетелката се смути и отказа да отговори. Впоследствие все пак изтъкна, че баща й е развил деменция и живеел по-скоро в миналото, питал за починалата си майка и непрекъснато твърдял, че Веселина не го е нахранила. В показанията й обаче бяха открити значителни несъответствия с първоначалните й показания.

След обясненията на Ваня пред Бургаския окръжен съд, които продължиха над два часа, репортер на Burgas24.bg се опита да разговаря със свидетелката. Тя обаче отказа да отговори как останките на баща й са се озовали в кофа за боклук в парк Езеро. Вижте повече в нашето видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (22):
19.05.2021 Наградиха прокурори от Бургас, работили по случая с Черната вдовица
09.04.2021 ВКС се произнесе: Черната вдовица ще гние 17 години в затвора!
20.11.2020 Няма прошка за Черната Вдовица! Потвърдиха 17-годишната й присъда
21.11.2019 Съдът реши: Черната вдовица влиза в затвора за 17 години
12.06.2019 Нови експертизи за смъртта на инж. Миразчиев, Черната вдовица замълча в
съда!
27.03.2019 Майката на Черната вдовица отказа да свидетелства, за да не закопае дъщеря
си
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).