Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Ваня Миразчиева изкара покойния си баща пропаднал алкохолик, а майка си - светица
© Burgas24.bg
Дъщерята на убития Димитър Миразчиев описа баща си като пропаднал алкохолик, страдащ от деменция, предава репортер на Burgas24.bg от съдебната палата. Майка й Веселина Гинева пък бе представена като светица с огромно сърце, която несправедливо е обвинена за смъртта на бившия си мъж.

Твърденията на  стюардесата Ваня Миразчиева изцяло противоречат на всичко разказано до момента от бившите колеги на Димитър, които го помнят като почтен човек, който не употребява алкохол и обича детето си повече от всичко на света.

Както съобщихме, днешното заседание стартира с показанията на Ваня, която по примера на майка си, се появи в съда с тъмни очила и облечена в розово. Противоречивите й обяснения объркаха съдебния състав начело с Георги Пепеляшев и Яни Гайдурлиев и се наложи да бъде прочетен протоколът от разпита, проведен на 27.02.17 г.

Младата жена разказа пред съда, че е напуснала дома си още през 1998-а година и е заживяла в София. Като причина тя изтъкна поведението на баща си, който "злоупотребявал с алкохола и често посягал на майка й". Двамата били разведени от 2005-а година, но Веселина се интересувала от бившия си мъж, защото имала дете от него, а и знаела за зависимостта му към чашката.

"През последните години работех като стюардеса, а когато се прибирах, не отсядах у нас. Чувах се предимно с майка си, по-рядко с баща си. Видяхме се през 2011-а година, когато го запознах с приятеля си. Беше подпухнал заради алкохола, каза, че има проблеми с крайниците", твърди дъщерята на убития. Пред съдебния състав тя разказа как майка й, притеснена й казала, че чужд човек вдига телефона на баща й и се разпорежда с пенсията му. Въпросният мъж, по думите на Ваня, е съседът на инж. Миразчиев в бургаския ж.к. "Славейков" – Костадин Боев.

Когато стюардесата поискала да види баща си, решетката пред апартамента му била заключена, а съседката баба Станка отказала да я пусне вътре, защото "неговият приятел бил забранил". Когато все пак успяла да влезе, младата жена установила, че баща й живее в кочина и се изхожда в кофа. Навсякъде било мръсно и миришело на фекалии, а по главата му имало странни рани, по които лазели хлебарки.

"Попитах какво се е случило и той ми каза, че е паднал по стълбите. Извикали линейка и Костадин Боев се погрижил за него. Когато Боев дойде, започна да ме убеждава, че му е спасил живота. Разпитваше ме за къщата в Айтос – за какво ми е и не може ли да му я препиша. Искаше облаги срещу грижите за баща ми. Направи ми впечатление, че когато дойде, носеше шише с ракия за баща ми. Каза, че не можел изведнъж да се откаже от алкохола", продължи разказа си младата Миразчиева.

Когато по главата на инженера за пореден път се появила съмнителна рана, двете жени решили да го приберат, като Веселина обещала да се грижи за него. Димитър им признал, че приятелят му Костадин Боев се опитвал да го умори от глад, затова сам се съгласил да упълномощи бившата си жена и дъщеря си да разполагат с пенсията му. По думите й, с теглените пари Веселина Гинева купувала само храна и лекарства за болния. Глезела го с разтворими супи и попарки, превързвала раните му с марли с втъкани сребърни нижки.

"Всеки път когато се прибирах, баща ми молеше за нещо сладко и за алкохол. Но майка ми му купуваше само безалкохолна бира. Чухме се за последно около рождения ми ден, тогава той ми каза, че е добре, и че майка се грижи за него", категорична е стюардесата. По същото време между Веселина Гинева и съседа й отдолу – някой си г-н Луков, възникнал конфликт. Той се държал агресивно, ритал я в корема, влачил я за косата, а веднъж разбил вратата с тесла.

Когато прокурорът зададе въпрос на Ваня за настаняването на баща й в дом за възрастни хора в Карнобат – каквото е твърдението на Гинева, свидетелката се смути и отказа да отговори. Впоследствие все пак изтъкна, че баща й е развил деменция и живеел по-скоро в миналото, питал за починалата си майка и непрекъснато твърдял, че Веселина не го е нахранила. В показанията й обаче бяха открити значителни несъответствия с първоначалните й показания.

След обясненията на Ваня пред Бургаския окръжен съд, които продължиха над два часа, репортер на Burgas24.bg се опита да разговаря със свидетелката. Тя обаче отказа да отговори как останките на баща й са се озовали в кофа за боклук в парк Езеро. Вижте повече в нашето видео!




Още по темата: общо новини по темата: 22
19.05.2021 »
09.04.2021 »
20.11.2020 »
21.11.2019 »
12.06.2019 »
27.03.2019 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: