Вдигат пасарелка вместо да чертаят пешеходна пътека до ТОХ-а?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
17:08 / 14.03.2017
5990
Да се изгради пешеходен надлез в близост до мястото на бившата пешеходна пътека, намираща се на бул. "Стефан Стамболов", е едно от решенията, което бе представено пред гражданите, инициирали подписка "зебрата" да бъде начертана отново. Кога обаче ще бъде построена пасарелката е много рано да се каже. Това стана ясно по време на заседание на Постоянната комисия по обществен ред, сигурност и безопасност на движението, предаде репортер на Burgas24.bg.

В края на февруари инициативен комитет пусна жалба с подписка до Общинския съвет на Бургас, с която настоя да бъде възстановена въпросна пътека. Според подписалите се преминаването от едната страна до другата на булеварда в момента коства изминаването на 500 метра сборно -  разстояние, непосилно за многото възрастни хора както и за хора с увреждания, живеещи в района. В жалбата бяха приложени и снимки, от които се виждат ученици, уловени в момент, в който прескачат въпросните ограждения, за да прекосят. "Да се изгради пешеходно съоръжение - пешеходна пътека тип зебра с възможност за добавяне към нея на пешеходен светофар, синхронизиран със светофара на следващото и предходното кръстовище, или друго съоръжение тип пешеходен надлез", настояха в писмото от инициативния комитет.

Burgas24.bg
припомня, че оградата, която трябваше да спира пешеходците да преминават по бул. "Стефан Стамболов", дори бе разглобена от граждани, за да не възпрепятства прекосяването на участъка. 

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Бургас:
Тази новина е за хората от Бургас, които си търсят работа
Кметът на Бургас на среща с ръководителя на Представителството на...
Комитетът за наблюдение на ОП "Транспорт и транспортна инфраструк...
Това трябва да се види! Събират бургаските абитуриенти на парад!
Спипаха ловец в крачка край Веселие! Той: Разхождам се със зареде...
Как върви разпространението на коклюш в Бургаско?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).