Велосипедни алеи да облекчат трафика в Бургас, предлагат от ГЕРБ

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:26 / 07.07.2008
627
Велосипеди под наем и специални алеи за колелата могат да решат проблема с натоварения трафик на Бургас. Предложението е на съветниците от ГЕРБ и ще бъде входирано за разглеждане на сесия на Общинския съвет.

Една от алтернативите, за които местната структура на партията настоява, е изграждането на велоалея, която да преминава през централната градска част. Началната точка е от ЖП гарата, по ул. "Александровска", площад "Тройката", ул. "Гурко", по "Адам Мицкевич", където трасето ще се слее с вече съществуващата алея в Морската градина. Маршрутът е удобен, защото ще има разклонение от центъра до Бургаски свободен университет.

"Така ще бъде създадена нова култура на общуване сред гражданите, ще помогнем за физическата активност и здравословния начин на живот", коментира идеята общинският съветник Антонио Душепеев.

От ГЕРБ предлагат още създаването на мрежа от пунктове за отдаване на велосипеди под наем. "Основното и най- важно за тази стратегия е разтоварването на Централната градска част на Бургас от автомобили и решаване отчасти на проблема с паркирането и задръстването", коментира областният координатор на ГЕРБ Димитър Бойчев. "С такива условия ще накараме все повече хора да слязат от колите и да се качат на много по-екологичните велосипеди", допълни той.

Според първоначалните изчисления, изграждането на алеите за колелета и маркирането им ще струва общо 10 хиляди лева.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Евтим Милошев се срещна с председателя на Българската хотелска ас...
Мария Бакалова – ослепителна в Кан, бори се за награда
Акция на полицията в Бургас! Има задържани!
Рекорден брой посетители в Регионален исторически музей – Бургас ...
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).