Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Венец на славата за 16-годишни герои в Бургас, гонили крадец и го изкарали изпод джип
Автор: Екип Burgas24.bg 14:29 / 09.03.2017Коментари (1)7635
©
16-годишните Никита Соловьов и Юрий Атанасов са двамата младежи, които в късните часове на вчерашния ден демонстрираха невероятна смелост, опитвайки се да задържат извършителя на грабеж на дамска чанта, собственост на 27-годишна жена. 

Момчетата чули викове за помощ около 21.50 ч. в района на административната сграда на бюрото по труда, разположена на бургаската улица "Копривщица" в к-с "Лазур", като без колебание се втурнали да помогнат на изпадналата в беда навръх най-женския празник 8-ми март. Забелязали посоката, в която побягнал нападателя и го последвали, като установили, че се е скрил под сребрист джип. Успели да го извадят изпод автомобила, като му отнели ограбената чанта и я върнали на бургазлийката. Това бил и момента, когато според думите на смелите Никита и Юрий, за пръв път почувствали страх, че непознатият може да е въоръжен и да ги нападне. Използвайки временното им колебания нападателят успял да избяга, но себеотрицанието, храбростта и желанието да помогнат на съвършено случаен човек, изпаднал в беда, за минути окичиха 16-годишните бургазлии с венеца на славата.

В двете училища на момчетата - СУ "Димчо Дебелянов" на Никита Соловьов и Руската гимназия - на Юрий Атанасов, през днешния ден не знаеха за героизма на учениците, но новината за тяхното благородство и смелост бързо се разпространи сред връстниците им.

Директорът на ОДМВР - Бургас старши комисар Калоян Калоянов лично отличи 16-годишните младежи с поздравителен адрес, в който се казваше:

"От името на Ръководството на ОДМВР - Бургас и лично от свое име изказвам най-искрени благодарности за благородния жест, отправен на 08.03.2017 год. около 21.50 ч. в района на ул. "Перущица" в к-с "Лазур" спрямо непозната жена, станала обект на грабеж!

В резултат на бързите Ви и адекватни действия един опит за извършване на криминално посегателство е останал недовършен, но вярата в доброто и в човещината на хората у една жена се е засилила!

Именно за това Ви благодаря сърдечно, тъй като с инициативността си подпомагате основните постулати на МВР, защитаващи живота и здравето на гражданите и гарантиращи сигурността и законността в държавата!"

Никита и Юрий са неразделни приятели от около година и половина, като заедно тренират бойното изкуство кудо. Мечтата на родения на 13.02.2001 год. в Архангелск, Русия Никита Соловьов била да се състезава в тази дисциплина, но след получени спортни травми, останали единство любовта му към японското бойното майсторство и развитите при тренировките : смелост, себеотрицание и дисциплина. Никита споделя, че лесно е научил български език, въпреки че е в България само от шест години. Неговият приятел Юрий също не се е ориентирал професионално, тъй като изчаква да види успеха си при завършването на Руската гимназия. Двамата обаче получиха покани лично от Директорът на ОДМВР - Бургас старши комисар Калоян Калоянов да кандидатстват за полицейски служители след завършване на средното си образование, тъй като най-важните качества, нужни на полицаите - смелост, съобразителност, бързина и социална ангажираност, вече притежават!











Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Родителите им могат да бъдат много горди! Браво!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: