Виртуозната цигуларка Сара МакЕлрейви ще бъде част от звездите в големия концерт на Лятна Академия на изкуствата

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
11:40 / 05.07.2021
1061
Виртуозната цигуларка Сара МакЕлрейви ще бъде част от звездите в големия концерт на Лятна Академия на изкуствата на 06 юли, от 19:00 часа, в зала "Тончо Русев“ в Културен дом "НХК“. В него ще вземат участие още световноизвестните музиканти Юлиан Рахлин /Австрия/ - цигулка, Александър Земцов /Германия/ Швейцария/ - виола, Петер Шомодари /Австрия/ - виолончело, Деница Лафчиева /България/ Италия/ - кларинет, Сергей Редкин /Русия/България/ - пиано.

Сара МакЕлрейви е един от много малкото артисти, еднакво виртуозни като цигулар и виолист.

Тя се изявява като солист през сезон 2020/2021 с Дортмундската филхармония, Кристиансанд Симфония, Грац Филхармония, Филармоничен оркестър в Турку и Симфония на Трондхайм Оркестър. Със Софийска филхармония тя изпълни британската премиера на Двойния концерт за цигулка и виола на Пендерецки със съпругът си Юлиан Рахлин. МакЕлрейви също дебютира в Япония с Royal Northern Sinfonia Като активен камерен музикант изпълнява във Виена Musikverein, Suntory Hall, Пражкия пролетен фестивал, Sion Фестивал, фестивал на камерната музика Lauenen, фестивал Julian Rachlin & Friends в Палма де Майорка, Академия Кронберг, Schloss Elmau, Фестивал на камерната музика в Отава и Janine Jansen Международен фестивал на камерната музика. Партньорите на камерната музика на г-жа McElravy включват, наред с други, Джулиан Рахлин, Жанин Янсен, Вилде Франг, Денис Кожухин, Итамар Голан, Андреас Отензамер,Миша Майски, Николас Алцщад, Борис Андрианов и Даниел Мюлер-Шот.

Тя е член-основател на струнния квартет "Линден“, приветствана като "полирана, сияйна и проницателна“ от Списание "Strad“. Ансамбълът свири в целият свят и е бил резидентен квартет в Йейлския университет и музикалния институт в Кливланд, където провежда чести майсторски класове, лекции и образователни изпълнения. Златен медалист и носител на голямата награда на Fischoff и Националният конкурс за камерна музика Coleman, квартетът спечели и престижния Ню Йорк Конкурс на Гилдията на концертните артисти.

Г-жа МакЕлрейви получава бакалавърска степен и магистър по музика в Института по музика в Кливланд под опеката на Пол Кантор и Стивън Роуз. Впоследствие тя завършва двегодишна програма за струнен квартет с резиденцията в училището по музика на Йейлския университет, под менторство на Токио Струнен квартет.

Г-жа MакЕлрейви свири на цигулка на Фердинандо Галяно от 1791 г. и виола на Лоренцо Сторониони от 1785 г. под наем нейната любезност на Dkfm. Angelika Prokopp Privatstiftung във Виена, Австрия.

Билети в мрежата на Eventim и на каса "Часовника“, понеделник -петък, от 10:00 до 18:00 часа.

Телефон: 0894/898098.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).