Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Вижте 60-годишната история на Строителния през погледа на негови ученици и учители
Автор: Иван Сотиров 09:52 / 26.10.2020Коментари (0)1343
©
Бивши и настоящи ученици от
ПГ "Колю Фичето" - Бургас:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Как изглеждат 60-те години на Строителната гимназия в Бургас през очите на негови ученици и учители разказва филм с тяхно участие "Строители на съвременен Бургас“. Какво е било училището тогава, какво е сега, какви са били правилата преди 60 години, кое се е променило, а кое – не – всичко това можете да научите от творбата, която вече е достъпна за гледане на уебсайта на гимназията и канала й в Youtube.

Тази година някогашният Строителен техникум, днес Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Кольо Фичето“ – Бургас, чества своя 60-годишен юбилей. Филмът е кулминацията на всички събития, които в тази трудна и необичайна ситуация училището все пак успя да организира – предимно виртуално и на открито. "Филмът заслужава своята премиера на голям екран. За съжаление не можем да направим това днес, но можем да го споделим с близки, приятели, познати, за да получи своята публика. С този филм честитя Деня на строителя на всички, чиято съдба е свързана с нашето училище. Благодаря на всички, които отделиха от времето си, за да участват в него. Отправям апел - споделете го, за да достигне до възможно най-много бивши ученици – у нас, и в чужбина, за да си припомнят своите най-хубави години – тези в Строителния техникум“, каза директорът на ПГСАГ "Кольо Фичето“ инж. Даниела Симеонова.

Заснемането на филма стартира през миналата учебна година. В него участват ученици и учители от първия и следващи випуски, показани са множество архивни кадри на строителството в Бургас и региона, построени сгради от бивши ученици, които практикуват своята строителна професия. Всички жилищни комплекси, промишлени предприятия, курортните комплекси Слънчев бряг и по Южното Черноморие – всички те са дело на ръцете на учениците, завършили това училище.

Сградата на гимназията също е построена с доброволния труд на родители, учители и ученици. А парцелът е дарен за образователни цели от благодетеля на Бургас – Александър Георгиев-Коджакафалията. С доброволния труд на учениците са облагородени стотици междублокови пространства и малки паркчета в нашия град. Съдбата на града и съдбата на това училище са неразривно свързани. А пожеланието на един от първите учители - Мария Найденова е сегашните ученици и учители да вземат от миналото, не пепелта, а огъня, с който да продължат неговата история в следващите години.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: