Вижте историята на българската космонавтика в Авиомузей - Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:06 / 22.04.2021
913
Историята на българския принос в проучването на Космоса е изпълнена с любопитни факти и открития. Ако искате да проследите първите стъпки от опознаването на безкрайното пространство, посетете Авиомузей – Бургас. Там гостува фотоизложбата "България и Космосът“, предоставена от Музея на авиацията в Крумово.

В 20 платна са събрани снимки и информации за проучването на Космоса. Експозицията представя моменти от работата на двамата български космонавти Георги Иванов и Александър Александров. Специално място е отделено и на приноса на страната ни и Българската академия на науките в разработването на космическа храна.

Фотоизложбата показва още приносът на страната ни в разработването на космически прибори и апарати, с които са оборудвани много спътници. Именно с разработването на тези високи за своето време технологии и изпращането на двама души в орбита, България влиза в семейството на космическите държави.

Изложбата "България и Космосът“ ще бъде в Бургас до 05 юни и е със свободен вход. Авиомузеят работи в дните от сряда до неделя от 09:00 до 17:00 часа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).