Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Вижте как двама млади французи описват Бургас
Автор: Иван Сотиров 17:19 / 10.06.2021Коментари (0)958
©
Това са Инес и Нолан от гр. Бове, регион Париж, Франция. Те са стажанти по програма "Еразъм“, които подпомагат работата на Община Бургас в сферата на спортната инфраструктура и туризма.

"Благодаря им за усилията и старанието, които влагат в работата си. Желая им едно прекрасно лято в Бургас. Винаги са добре дошли тук, ако решат и за постоянно!“, каза кметът Димитър Николов.

Инес и Нолан са в Бургас със съдействието на директора на ГРЕ "Георги Раковски“ – г-жа Радостина Георгиева.

Ето какво казват за нашия град двамата млади французи:

"Бургас е много приятен град, хората са усмихнати, вежливи и винаги готови да ни помогнат. Морската градина е просто възхитителна. Това е оживен град денем и нощем. Бихме искали да благодарим на нашите учители от лицей Феликс Фор в Бове, благодарение на които успяхме да получим възможност за стаж в България. Благодарим и на нашите страхотни ментори, които винаги са готови да ни помогнат, независимо дали става въпрос за нашия стаж или в ежедневието. Вече сме тук повече от месец и абсолютно не искаме да се връщаме. Истинско удоволствие е да бъдем в този град, където животът е прекрасен!“

* Инес

"Казвам се Инес Дюпон, на 21 години съм и уча първа година "Подкрепа на управленски дейности“. Запалена по пътешествията и приключенията, дойдох в България, по-точно в Бургас, за двумесечен стаж. Получих тази възможност благодарение на проекта "Еразъм“, който предлага участие в стаж с продължителност минимум 2 месеца, като същевременно получавам финансова помощ, която да ми помогне в реализирането на моята мобилност. Необходимо бе да спазя процедурата, която е лесно осъществима. За да мога да получа безвъзмездната помощ по "Еразъм“, трябваше да избера стаж и да попълня документите.

Стажът ни, като цяло, се състои в подпомагане на нашите наставници в реализацията на техните задачи или в съдействие, което да спести време в работата им. Моите дейности са в сферата на туризма. Целта е да привличаме вниманието на туристите, за да дойдат в България.

По време на нашия стаж трябва също така да изготвим проект. За целта сме планирали с Алианс Франсез да направим среща между френските стажанти и френскоговорящите в град Бургас. Но имаме и втори проект, съвместно с директора на ГРЕ "Г.С. Раковски“ – Бургас – това е европейски проект, който ще бъде реализиран към края на месец юли.“

* Нолан

"Аз се казвам Нолан, на 20 години съм и уча в Бове, Франция, в лицей Феликс Фор, първа година специалност "Подкрепа на управленски дейности“. Дойдохме тук в Бургас, в България, за да стажуваме и да валидираме първата си година, но и да открием тази великолепна страна.

Нашата мисия по време на този стаж се заключава в това да помагаме на нашите настойници в организацията и изпълнението на ежедневните им задачи. Моята сфера са спортните дейности и това много ми допада. Аз спортувам активно и във Франция съм треньор по футбол на 10-годишни деца.

По време на нашия стаж, успоредно с ангажираността в Община Бургас, имаме участие и в изпълнение на европейски проект с гимназията за романски езици. Прекрасна е и възможността да се срещаме и общуваме с франкофоните в Бургас.

Успяхме да осъществим този стаж благодарение на програма "Еразъм“, академията на Амиен и партньорството между нашето училище и ГРЕ "Г.С. Раковски“ - Бургас.“








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: