Вижте как наказаха Даниел, който прегази дете в Бургас и избяга

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
14:13 / 12.06.2018
4460
Окръжен съд – Бургас осъди подсъдимия Даниел К. на "Лишаване от свобода“ за срок от 2 години и 8 месеца (на основание чл. 343, ал. 3, б "б“, вр. чл. 342, ал. 1, вр. чл. 58а, ал. 1 от НК) и от правото да управлява моторно превозно средство за срок от 4 години. Съдът отложи изпълнението на наложеното наказание за срок от 4 години.

Съдът призна подсъдимия Даниел К. за виновен в това, че на 02.05.2015 г., в гр. Бургас, при управление на лек автомобил, нарушил правилата за движение по чл. 117 от Закона за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на С. С., като деецът е избягал от местопроизшествието.

Делото бе гледано по реда на съкратено съдебно следствие. Подсъдимият изцяло призна фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт. При постановяването на своя съдебен акт, съдът се ползва от събраните доказателства в досъдебното производство и от направените самопризнания на подсъдимия. В съдебното заседание съдът конституира като частен обвинител майката на пострадалото дете.

Държавното обвинение поиска от съда да наложи наказание от 3 години "Лишаване от свобода“, с 5 – годишен изпитателен срок на изтърпяване на наказанието. Представителят на частния обвинител предяви  искане за наказание в размер на 1 година "Лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно ефективно. Защитата на подсъдимия обърна вниманието на съда към смекчаващи вината обстоятелства на извършеното деяние и поведението на пострадалото дете, допринесло за съставомерния резултат.

Окръжен съд – Бургас отмени наложената мярка за неотклонение "Подписка“ спрямо обвиняемия, но остави мярката за процесуална принуда да не напуска пределите на страната, до влизането в сила на произнесената присъда. Определението може да бъде обжалвано в 7-дневен срок пред въззивната инстанция.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Бургас в 15-дневен срок.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).