Вижте как ще подобряват безопасността по пътищата в Бургас и областта

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
14:29 / 10.09.2013
2776
Под ръководството на Павел Маринов Областната комисия по безопасност на движението проведе заседание с участието на представители на Регионалния инспекторат по образованието, КАТ и неправителствени организации, ангажирани с гражданското участие за подобряване на безопасността по пътищата на областта.

Набелязани бяха неотложни конкретни мерки и мероприятия за преодоляване на конфликтни точки по пътища, както и за гарантиране на условията за безопасност на децата преди и по време на новата учебна година.

За осигуряване на по-висока степен на безопасност при слизане и качване на деца от личните автомобили на родителите им пред училищата на общините бе препоръчано да определят специални, добре обозначени места в района на училищата за спиране и потегляне на МПС-тата на родителите като с това се минимализира риска от задръствания и пътни инциденти в района на училищата. Представители на неправителствени организации предложиха в часовете в училище да се включат презентации на материали за вредите и опасностите от употребата на алкохол преди шофиране.

В заседанието на комисията бе отделено специално място на актуалната тема за справяне с автомобилните задръствания особено по време на туристическия сезон в Бургас сред пускане в редовна експлоатация на магистрала "Тракия". Известно е, че сега целият автомобилен поток от автомагистралата директно се "инжектира" в централната част на града. Направени бяха препоръки до Агенция "Пътна инфраструктура" и община Бургас в максимално кратки срокове да се създаде организация за провеждане на конкурси за изпълнение на обиколните пътища на Бургас в посока север към Сарафово и на юг към Лозово, а също и за изграждане на обиколен път на Ахелой.

За недопускане на пътни инциденти в района на магазин "Джамбо" комисията препоръча незабавно да се изградят допълнително ускорителни ленти на пътя към и от паркинга на магазина, както и монтаж на пасарелка за безопасно преминаване на пешеходци над платната на пътя.


Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Бургас:
Зелен уикенд в Бургас: Очакват ни карнавал, велопоход и познавате...
Бургазлия пробва да счупи рекорд! Хванаха го да шофира с 4,25 про...
Двама братя от "Победа" изумиха бургаските полицаи
Безплатни прегледи за разширени вени организират в УМБАЛ Бургас
Много работа за лекарите от УМБАЛ Бургас по празниците
Млад шофьор направи голяма беля в "Меден рудник"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).