Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Вижте как ще подобряват безопасността по пътищата в Бургас и областта
Автор: Екип Burgas24.bg 14:29 / 10.09.2013Коментари (6)2773
© Burgas24.bg
Под ръководството на Павел Маринов Областната комисия по безопасност на движението проведе заседание с участието на представители на Регионалния инспекторат по образованието, КАТ и неправителствени организации, ангажирани с гражданското участие за подобряване на безопасността по пътищата на областта.

Набелязани бяха неотложни конкретни мерки и мероприятия за преодоляване на конфликтни точки по пътища, както и за гарантиране на условията за безопасност на децата преди и по време на новата учебна година.

За осигуряване на по-висока степен на безопасност при слизане и качване на деца от личните автомобили на родителите им пред училищата на общините бе препоръчано да определят специални, добре обозначени места в района на училищата за спиране и потегляне на МПС-тата на родителите като с това се минимализира риска от задръствания и пътни инциденти в района на училищата. Представители на неправителствени организации предложиха в часовете в училище да се включат презентации на материали за вредите и опасностите от употребата на алкохол преди шофиране.

В заседанието на комисията бе отделено специално място на актуалната тема за справяне с автомобилните задръствания особено по време на туристическия сезон в Бургас сред пускане в редовна експлоатация на магистрала "Тракия". Известно е, че сега целият автомобилен поток от автомагистралата директно се "инжектира" в централната част на града. Направени бяха препоръки до Агенция "Пътна инфраструктура" и община Бургас в максимално кратки срокове да се създаде организация за провеждане на конкурси за изпълнение на обиколните пътища на Бургас в посока север към Сарафово и на юг към Лозово, а също и за изграждане на обиколен път на Ахелой.

За недопускане на пътни инциденти в района на магазин "Джамбо" комисията препоръча незабавно да се изградят допълнително ускорителни ленти на пътя към и от паркинга на магазина, както и монтаж на пасарелка за безопасно преминаване на пешеходци над платната на пътя.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на The Prince of Burgas
премахни филтъра

0
 
 
Бургас - Обзор... там пътя трябва да се прави! С нашите малоумни шофьори - камикадзета... Човек трябва танк да си купи и да не му пука дали някой ид*от ще изпреварва рисковано, за да стигне с 5 минути по-рано някъде и за да си намести дебелия задник в кварталното кафе или в някоя долна кръчма на Слънчев Бряг! Също така обиколния път на Слънчев Бряг трябва да се освети!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Изграждането на АМ "Тракия"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: