Вижте какви са предимствата на средното образование в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:27 / 27.09.2021
834
Ново атрактивно и информативно клипче разказва за израстването и безспорните предимства на средното образование в Бургас. Те са резултат на усилията, целенасочената политика и сериозните инвестиции в последните години на общинската администрация. Те надграждат постигнатото до момента от програмата "Първокласно начало“, която е по идея на кмета Димитър Николов и вече трета година поред се изпълнява в бургаските основни училища.

Освен иновативната образователна среда, сред останалите предимства на средното образование в града се открояват още дуалната форма на обучение в професионалните гимназии, съобразена с нуждите на бизнеса в Бургас, практическото обучение в реални условия, модерните спортни съоръжения и площадки, изграждането на иновативни STEM центрове и местата с бърза безплатна интернет връзка в дворовете на учебните заведения, даващи възможност за групови занимания по технологии.

Всичко това, наред с разкритите в Бургас нови и перспективни в цял свят учебни специалности – "Мехатроника“, "Програмиране на изкуствен интелект“, "Авиационен техник“, "Хибридни и електрически превозни средства“ и други, подготвят необходимите квалифицирани кадри за професиите на бъдещето и превръщат образованието в морския град в конкурентоспособно и отговарящо на динамичните промени и предизвикателствата на глобалната икономика.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Двама братя от "Победа" изумиха бургаските полицаи
Безплатни прегледи за разширени вени организират в УМБАЛ Бургас
Много работа за лекарите от УМБАЛ Бургас по празниците
Млад шофьор направи голяма беля в "Меден рудник"
Не пропускайте Летния Никулден в Бургас
Тикнаха криминален тип от "Изгрев" в затвора


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).