Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Вижте какво споделя чрез Burgas24.bg гимназистка за отнетото право на учениците от Английската да бъдат цветни!
Автор: Иван Сотиров 18:00 / 01.03.2019Коментари (8)8350
© Burgas24.bg
Бивши и настоящи ученици от
ГПАЕ"ГЕО МИЛЕВ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Ученичка от елитната Английска гимназия  разказа за кошмарната сутрин, която тя и нейните ученици са преживели днес. В писмото й може да откриете разочарованието й от случилото се в училището, в което тя самата се е борила да бъде приета.

Burgas24.bg публикува нейното писмо:

За всички е достъпен правилника публикуван в сайта на АЕГ и всеки може да се запознае с него. Разбирам че директор Нейчева иска да направи промени, но нито е времето, нито начинът. Тя буквално забранява, това което се носи от учениците и ги спира от техен избор и знам, че сега ще има хора който ще кажат ами “ти си отишъл в тази гимназия, ти си я избрал, а не тя теб" и за това имам аргумент, когато съм се записвала в гимназията не съм знаела, че ще се налага да ограничавам цветовата гама в която се обличам.

Не бях запозната, че вместо да използвам централния вход на гимназията, ще ми се налага да влизам през прозорец или да пропускам час, или още по-зле  - да се налага да се връщам за да се преоблека до вкъщи. Ами замислете се в това училище не учат само ученици от Бургас, има от Несебър, Поморие, Слънчев бряг и дори Созопол. Ако някой тръгне да се прибира да се преоблече той пропуска половин учебен ден, следователно има отсъствие, което по тази система е трудно за извиняване. Според вас за какво трябва да мислят учениците как да се облекат или за обучението си. Има ученици който са за последна година и имат около 2 месеца тук. Нека тези два месеца да не бъдат прекарани в мислене всеки ден как да се облекат, а за подготовка за матури. Добре, нека за момент да помислим за това, че след като остава толкова малко време от училище в средата на годината променяме всичко. Не всеки има възможност да даде 300 лева за дрехи, вписващи желанията от институцията. Да го бяха направили в началото на годината, за да могат да се купят дрехи по правилника.Аз лично бях свидетел на толкова неща днес, който просто ме оставиха без думи, като например влизане през прозореца на класна стая или хвърляна на дрехи през прозореца, за да може да се преоблечеш зад храсти. Какво безумие е това?

Учениците не могат да носят поли над коляното, блузи в черно, каквото и да е с надпис или рисунка, дънки или панталони без скъсвания по тях, без анцузи и клинове. Ами когато имаш физическо? Немалко е споменавано, че гимназията е с малки размери. Представете си над 30 момичета, който се преобличат в рамките на 10 минути. Почни невъзможно без да закъснееш. Има много мнения и изказвания по този въпрос, но като заключение мога да кажа, че това не е правилният момент или правилният начин. Имидж се подобрява стъпка по стъпка, не километър по километър. Бавно, но сигурно!

Повече за въвеждането на дрескод в Английската гимназия може да прочетете в нашата тема.



Още по темата: общо новини по темата: 6
15.04.2019 »
05.03.2019 »
05.03.2019 »
01.03.2019 »
01.03.2019 »
01.03.2019 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 02.03.2019 г.
0
 
 
Радвам се че завърших в училище и време когато облеклото не беше фактор. Наистина кретенска мярка от страна на директорката и на тези преди нея, които са въвели изобщо дрес код. Има бедни деца от бедни семейства които освен скъсани дрехи, други нямат. Да ограничаваш някой от правото му на образование защото не ти харесват дрехите му, е фашизъм. Но аргументите на ученичката са слабо написани. Ниско ниво. Докато четях само "който" ми се набиваше в очите.
Aнонимен
на 02.03.2019 г.
0
 
 
Откровено казано , не ми е ясно какъв е проблема ?! Щом има изискване за униформа / дрескод/ , трябва да се спазва . Не е нещо невиждано и нечувано дори и при т.н. "демокрация" !!!
Aнонимен
на 02.03.2019 г.
0
 
 
Ученичката от елитната гимназия да наблегне на учебниците, че писмото е потресаващо-неграмотно. СРАМ!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
България и Войната в Украйна
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: