Вижте кой данък вдигат в Бургас с половин процент

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:43 / 15.12.2016
3924
Данъкът при придобиване на имущества по дарение и по възмезден начин ще бъде повишен от 2,5 на 3 %. Това ще стане, ако бъде приета наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне размера на местните данъци от Общинския съвет, установи справка на Burgas24.bg.

При очаквани приходи за 2016 г. в размер на 10 000 000 лв., увеличението с 0.5 на сто може да доведе до допълнителни постъпления през следващата година в размер на около 2 000 000лв., считат икономистите в Общината.

"Повечето местни данъци не са променяни като размери от първоначалното им приемане през 2007 г., тъй като освен общински приходи, те от друга страна са данъчна тежест за населението, което не може да бъде натоварвано прекомерно. Но нарастващите нужди на общността, налагат вземането на обоснованото и необходимо решение за повишаване размера на някой местни данъци.

Данъкът при възмездно придобиване на имущество е вид местен данък, при който облагаем обект е придобиваното имущество - недвижими имоти и вещни права върху тях, моторните превозни средства. Доколкото това не е повсеместен данък, какъвто и данъкът върху недвижимите имоти, то данъчното натоварване ще бъде ограничено, като ще обхване предимно лица, влагащи средства в недвижими имоти, или закупуващите регистрирани за движение моторни превозни средства. Изложеното, мотивира предложението, данъкът при възмездно придобиване на имущество да стане от 2.5% на 3%", са мотивите на докладната записка.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).