Вижте с какви мотиви защитата на убиеца на Кристин поиска намаляване на наказанието!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (2)
13:39 / 14.07.2020
2052
Бургаският апелативен съд разгледа в рамките на едно съдебно заседание и обяви за решаване делото за опит за изнасилване, блудствени действия  и убийството 6-годишната Кристин в село Сотиря.  Пред въззивната инстанция делото е образувано по жалба на подсъдимия Мартин Трифонов.  Както Burgas24.bg роднини на убитото момиче днес се събраха пред Съдебната палата в Бургас с искане присъдата на Сливенския окръжен съд "доживотен затвор без право на замяна" да бъде потвърдена.  

Той е признат за виновен от Сливенския окръжен съд за три тежки престъпления. За това, че на 15.08.2019 г. в с. Сотиря умишлено е умъртвил по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост малолетната Кристин Г., съдът му е наложил наказание "доживотен затвор без замяна". За това, че е направил опит да се съвкупи с малолетната жертва, като я принудил към това със сила и я привел в безпомощно състояние е осъден на двадесет години "лишаване от свобода“. За това, че на същата дата и място извършил действия с цел да удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на Кристин, като я принудил към това със сила и я привел в безпомощно състояние и деянието е извършено повторно е осъден на десет години "лишаване от свобода“. Блудствените действия са в условията на рецидив.Съдът е определил на подсъдимия едно общо наказание, а именно най-тежкото от наложените наказания – "доживотен затвор без замяна", което да изтърпи при първоначален "специален режим“.

В съдебното заседание представителят на Апелативна прокуратура пледира за потвърждаване на първоинстанционната присъда като правилна и законосъобразна. Държавният обвинител заяви, че подсъдимият е проявил изключителна ярост, ожесточеност и садизъм и посочи, че няма област по главата, тялото и крайниците на детето, която да не е травмирана по жесток начин, причинявайки му непоносими болки и страдания. Прокурорът подчерта, че Мартин Т. е пренебрегнал всякакви морални и етични норми, по драстичен начин е нарушил изконното човешко право на живот на едно дете, без да проявява каквото и да е съчувствие и без какъвто и да е принос от страна на жертвата.

Гражданските ищци и обвинители помолиха съдебният състав да потвърди присъдата на Окръжния съд в Сливен.

В плеодоарията си адвокатът на подсъдимия обяви, че поддържа жалбата на подзащитния си и поиска от апелативния съд да намали наказанието от "доживотен затвор без замяна“ на "доживотен затвор“.  По думите му постановената присъда е несправедлива спрямо неговия доверител, предвид направените самопризнания, младата му възраст (21 г. към дата на инкриминираните деяния), тежкото социално и материално положение, както и заявеното, че осъзнава жестокостта на извършеното престъпление. Защитникът се позова на практика на Съда в Страсбург относно стандарта за определяне на това най-тежко наказание, което според него няма да постигне целите на генералната превенция.

Подсъдимият Мартин Трифонов каза пред съда, че осъзнава какво е направил, помоли за снизхождение и наказание "доживотен затвор“.

Бургаският апелативен съд ще се произнесе в законоустановения срок.

Съдебното заседание се проведе при строго спазване на противоепидемичните мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19.

Виж коментарите (2)

Още по темата (33):
15.08.2022 Бабата на убитата Кристин от Сотиря: Призовавам убиецът да излезе още сега – ще го късам парче по парче
17.09.2020 Съдът потвърди доживотната присъда на убиеца от Сотиря
14.07.2020 Близки на убитата Кристин от Сотиря излязоха на протест! Настояват за доживотен затвор за Мартин
30.01.2020 Доживотен затвор без право на замяна за обвинения за убийството в Сотиря
09.01.2020 Майката на жестоко убитата Криси поиска 400 000 лв. обезщетение
25.11.2019 Започва делото срещу изверга от Сотиря, изнасилил и убил малката Кристин
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).