Вижте видео, запечатало спасяването на Светия кръст в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:39 / 06.01.2017
7664
32-годишният Диян Янев извади Светия кръст на Йордановден в Бургас. Той се оказа по-бърз от останалите над 30 смелчаци, които скочиха в зимното море. Диян е родом от Бургас, възпитаник е на Механото и на университет "Проф. д-р Асен Златаров".

Най-младите участници са 16-годишните Васил Куцаров и Драгомир Драгнев, а най-възрастният за трета поред година е Васил Николов на 64 години.

Тази година заради лоши метеорологични условия и безопасността на участниците, ритуалът по спасяването на Светия кръст се проведе от брега до Моста.

Честванията за Йордановден започнаха още в 08.30 часа с празнична Света литургия в Катедрален храм "Св. св. Кирил и Методий" и продължиха с молебен за здраве и благославяне на бойните знамена на българското войнство на площада пред църквата.

Въпреки неблагоприятното зимно време, по традиция стотици бургазлии се включиха в последвалото литийно шествие от площада до Моста, откъдето наблюдаваха ритуала по Спасяване на Светия кръст.

Вижте видеото на Burgas24.bg, запечатало спасяването на Светия кръст!


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Много дъжд до часове
Какви са проблемите пред летния туристически сезон, обсъждаха три...
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).