Вкараха в психиатрия крадливия Златин

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:24 / 12.04.2016
1284
След възложена от Районна прокуратура - Бургас проверка по Закона за здравето, относно здравословното състояние на лицето Златин Г.,с решение на PC Бургас от 08.04.2016г. същият бе настанен на задължително лечение за срок от 6 месеца в Държавна психиатрична болница - Царев брод, обл.Шумен.

След изтичането на шестмесечния период, Районният съд по местонахождение на лечебното заведение ще прецени дали са налице основания за удължаване на срока на лечение на Златин Г.

Припомняме, че лицето Златин Г. няколкократно бе установяван от полицията след осъществяването на различни посегателства - отнемане на алкохол, хранителни и други стоки от различни магазини в Бургас, а във връзка с посочените случаи се води досъдебно производство, наблюдавано от РП-Бургас за извършени от лицето общо девет деяния при условията на продължавано престъпление.

Понастоящем по делото е назначена съдебно-психиатрична експертиза, като на вещото лице - психиатър е възложено да изследва вменяемостта на лицето към датите на всяко от деянията, а също и към настоящия момент с оглед преценка дали същото може да носи наказателна отговорност. След изготвяне на експертното заключение ще се установи дали Златин Г. ще бъде привличан към наказателна отговорност.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Закопчаха двама крадци, вършели в село Свобода
Полицията конфискува 3 коли само за ден в Бургаско
На колко години се женят бургазлии?
Бургас ще домакинства образователен форум, една от темите е изкус...
Полицаи обискираха криминален тип в Средец, ето какво откриха
Инцидент с мотоциклетист в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).