Влагат 2 млн. лв. в "Меден рудник" за тротоари и улици, както и 1 млн. за зелени площи

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:05 / 14.01.2015
1711
150 хил. лева са заложени в Бюджет 2015 за довършване на църквата "Свети Николай Чудотворец" в "Меден рудник".
Това съобщи на среща с жителите на комплекса зам.-кметът на Община Бургас Красимир Стойчев.

Започва проектирането на нов парк, който ще се намира в близост до сградата на Териториалната дирекция. През 2015- та година е предвиден поетапен ремонт на улици, изграждането на нови и облагородяване на междублокови пространства. Според териториалният директор Магдалена Манолова, до момента в комплекса са премахнати над 3 000 гаража, основно в зоните А и Б. Поетапното им премахване и в другите зони ще продължи и през тази година.

В началото на година ще стартира и цялостна подмяна на осветлението в комплекса. То ще бъде заменено с ново, модерно, автоматизирано и енергоспестяващо.

Започва изграждането на улици в един от най-проблемните райони на "Меден рудник" - Източна районна артерия. Дългогодишният абсурд с непредвиждането на улици там и в същото време бумът на строителство на кооперации е на път да бъде разрешен. Няколко години Община Бургас отчуждаваше имоти, за да промени ПУП, което да позволи изграждането на нови улици.

Започва проектирането на нов голям спортен комплекс, както и на нов корпус в детска градина "Чайка". Предстои смяна на дограмата в училище "Елин Пелин". Предвиден е и цялостен ремонт на пространство между блоковете- 107-108-109-110. Ще се инвестира в поетапно изграждане на нови паркоместа в "Меден рудник.

2 млн. лв. ще бъдат вложени в комплекса за тротоари и улици, както и 1 млн. за зелени площи, съобщи още Красимир Стойчев.

Той запозна хората с предстоящите дейностите по изпълнението на проекта за Интегриран градски транспорт. Предвижда се да се завърши източната артерия на комплекса. До базата на "Черноморски риболов-Бургас" в квартал "Победа" ще се направи ново кръгово движение.

Жителите на "Меден рудник" поставиха основно въпроси, свързани с благоустройството около блоковете им. Представители на квартал "Победа" поставиха искане за асфалтиране на улиците и цялостна канализация, но стана ясно, че това може да се осъществи едва след тоталното премахване на незаконните постройки там. Събарянето им в "Меден рудник", "Горно Езерово" и "Победа" ще продължи и през тази година.

На обсъждането, на което присъстваха и представители на IV- то РПУ, стана ясно, че по инициатива на кмета Димитър Николов започват срещи в кварталите и селата на общината с представители на полицията, на които да се поставят въпроси свързани с престъпността в съответните населени места. Такива ще бъдат направени и в "Меден рудник".

Главният инженер на Община Бургас Веселина Цакова презентира възможностите за участие в програмата за саниране на панелните жилища. Общински експерти ще консултират и подпомагат жителите на блокове в подготовката на документацията.

На общественото обсъждане присъстваха общински съветници, представители на общинска администрация, както и на фирмите, които отговарят за поддръжката в "Меден рудник".


Виж коментарите (0)

Още по темата (20):
17.02.2015 Съветниците приеха бюджета на Бургас за 2015 година
17.02.2015 Съветниците приемат бюджета на Бургас за 2015-а
04.02.2015 С 200 000 лв. повече пари за спорт в проектобюджета на общината
19.01.2015 В Брястовец ще има нова спортна площадка, в Миролюбово – ремонт на тротоари
19.01.2015 Ремонт на улици и мерки срещу наводнения в Димчево
16.01.2015 В Драганово искат чекалиране и асфалтиране на улици
Още новини от Новини от Бургас:
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).