Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Внесоха предложението за пряк избор на районни кметове, престои среща с Димитър Николов
Автор: Иван Сотиров 15:09 / 03.04.2019Коментари (1)3376
Предложението за въвеждане на райони и избираеми районни кметове бе внесено официално днес до кмета на Бургас Димитър Николов и председателя на Общински съвет от Инициативен комитет "За развитие на местната демокрация", предаде репортер на Burgas24.bg.

Както съобщихме каузата Центровете за административни услуги в Бургас да бъдат трансформирани в райони, управлявани от пряко избрани от бургазлии районни кметове, бе презентирана през февруари. Организирана бе и мащабната кампания във всички комплекси и квартали на Бургас, с цел да популяризира идеята.

От утре стартират разговори с всички политически партии, имащи представители в Общинския съвет на Бургас. "Редно е първата ни среща да бъде с ГЕРБ. Утре в 15 часа имаме такава с кмета на Бургас Димитър Николов. Важно е да чуем каква е позицията на ГЕРБ, какво е отношението към тази местна инициатива и ще намерим ли подкрепа  представителите на десни партии в Бургас от ГЕРБ. Очакваме  естествена подкрепа от БСП, тъй като един от акцентите при кампанията на покойния Евгений Мосинов, когато беше кандидат за кмет, бе в Бургас да има избираеми районни кметове", заяви пред медии общинският съветник Живко Табаков.

Табаков не посочи колко подписа са събрани, тъй като от инициативния комитет са счели, че в навечерието на избори, не е правилно да се противопоставят граждани срещу политици. Ето защо днес бяха внесени само подписите, изискуеми по закон. 

"При прякото избиране на районни кметове може да бъде подобрена местната демокрация, контролът на гражданите върху местната власт и подобряване на административното обслужване и другите публични услуги по места, заедно с по-равномерното разпределение на публичните ресурси", отбеляза председателят на ИК "За развитие на местната демокрация", Даниела Божинова. Тя добави, че внасянето на подписката съвпада с отбелязването на Деня на европейската гражданска инициатива, честван в Европейския съюз.    

"99% от гражданите, с които лично аз съм разговарял, са "за" да има избираеми кметове на райони, дори и симпатизанти и представители на най-голямата политическа партия ГЕРБ", коментира  Стоян Грозев.

"Кампанията протече по учебник. Направи ми впечатление многозначителното мълчание на най-голямата политическа сила. За мен това е положителен знак и потвърждава думите ми, че инициативата е добре подготвена и никой не може да си позволи да я прескочи", е мнението на Митко Иванов.

"Има една голяма цел, която е постигната – гражданите на Бургас и на България да се събудят и проумеят, че имат права да избират, че пряката демокрация може да бъде вкарана в действие и че те са вносителите на пряката демокрация", коментира Иво Баев.

Повече вижте във видеото на Burgas24.bg!




Още по темата: общо новини по темата: 4
30.04.2019 »
12.04.2019 »
12.02.2019 »
07.02.2019 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 03.04.2019 г.
0
 
 
От рано са нагласени районните кметове по кметствата от която ПП е общинския кмет от там саще са и районните .Е ДОСЕГАШНИТЕ с Николов са несменяеми Не случайно администрацията са все същите потенциални гласоподаватели на ГЕРБ
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: